Suada i barallada victòria a Burgos (65-69)

16/10/2021

València Basket suma la seua tercera victòria de la Liga Endesa en un partit duríssim que va poder tirar avant al final. Problemes físics per a Víctor Claver, amb un esguinç de turmell, i colps per a Nenad Dimitrijevic i Martin Hermannsson que van poder completar el partit. Va reaparéixer Sam Van Rossom, que va complir el seu partit 400 amb el València Basket.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Hermannsson, Puerto, Claver, Pradilla i Rivero. Un triple de Labeyrie des de la cantonada va obrir el marcador i en un inici de poc encert dels dos equips, un tir lliure i un triple de Rivero mantenien per damunt a l'equip taronja. Una acció individual de Hermannsson va posar el 4-9 poc abans d'arribar a la meitat del primer quart i pese a l'encert de Braimoh, Labeyrie va convertir el seu segon triple i els pivots van connectar en la pintura per a replicar al triple de Benite. El brasiler del quadre burgalés va agafar el protagonisme ofensiu dels seus, que es van posar a un amb una cistella de Kravic (13-14 min.8). López-Arostegui va traure llançaments lliures després d'una recuperació i Van Rossom va saltar a la pista per a disputar el seu partit 400 amb la camiseta taronja. Dimitrijevic va trobar a Pradilla baix l’anella i Van Rossom va clavar un triple per a mantindre per damunt al Valencia Basket malgrat l'aparició ofensiva de McGee i Renfroe. Dos tirs lliures de Labeyrie ho deixaven en 19-23 al final del primer quart.

Una anella passada de Claver després de recuperació i un palmeig després del seu propi tir de Labeyrie van replicar al triple de Díez i un encert des de darrere de l'arc de Dimitrijevic va portar a Tabak a parar el partit amb 22-30 a set minuts per al descans. Un 2+0 de Rabaseda i un triple de Díez van apretar la renda taronja però va aparéixer Dimitrijevic per a inventar-se punts en accions individuals i Hermannsson va culminar una estratègia de fons per a posar el 27-35 en arribar a la meitat del segon quart. El base macedoni va continuar fabricant cistelles per a mantindre encesa la caldera taronja però Kravic i el tercer triple de Díez tornaven a retallar per a posar el 33-37 abans d'un 2+1 de Labeyrie i una cistella per elevació de Hermannsson. L'islandés va posar per primera vegada la renda per damunt de la desena des del tir lliure i un ganxo de Pradilla va fer créixer encara més el parcial fins a un 0-9 abans d'una canastra de Renfroe. Els tirs lliures del quadre burgalés en els últims compassos de la primera meitat deixaven el marcador en 38-46 en arribar al descans.

Braimoh i un triple de Nikolic van allargar el parcial en contra per a un Hereda San Pablo Burgos que va eixir agressiu en defensa després de l'intermedi i que aprofitava la falta d'encert exterior de l'equip taronja per a posar-se a dos amb un tir lliure de Kravic (44-46 min.23). Un triple de López-Arostegui va acabar amb la sequera taronja però el quadre burgalés continuava trobant a Kravic per a mantindre's pegat en el marcador i es va posar per primera vegada per damunt amb una cistella de McGee que era el 50-49. Un triple de Hermannsson i una cistella en acció individual de Dimitrijevic responien però no apagaven el moment del quadre local que mantenia el partit empatat de la mà de Kravic. Un triple de Pradilla ho deixava en 54-57 amb deu minuts per jugar.

Nikolic i Zach van tornar a posar per damunt als locals abans d'una connexió de Hermannsson amb Pradilla per a convertir baix l’anella i un triple de Van Rossom. Díez posava el 60-62 amb cinc minuts per jugar i Pradilla va convertir una canastra a taula en la pintura. Amb la rotació exterior minvada per la baixa de Claver, Peñarroya va optar per ajuntar als seus tres bases en pista i Labeyrie va clavar una cistella trepitjant la línia de tres. L'equip taronja va defensar la següent acció però els triples de Puerto i Pradilla no van entrar i Rabaseda va anotar la safata en transició. Braimoh des del tir lliure va posar el 64-66 amb 40 segons per jugar. Hermannsson va traure la falta de tirs i no va perdonar des del tir lliure, la defensa taronja va provocar la pèrdua i malgrat que el base islandés es va deixar un llançament lliure, el partit va acabar amb triomf taronja per 65-69.