Triomf davant Promitheas Patres per a obrir la 7DAYS Eurocup (92-82)

19/10/2021

València Basket va obrir la seua participació en la 7DAYS Eurocup amb un triomf coral davant el Promitheas Patras per 92-82 amb set jugadors amb 9+ de valoració i Labeyrie com a estilet ofensiu (23 punts). L'equip taronja va dominar una primera meitat on els atacs es van imposar a les defenses, va aguantar la millora dels grecs després del descans amb els punts de Labeyrie i Puerto i la pujada d'intensitat de la defensa visitant en l'últim per a assegurar el primer triomf en la competició europea.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Neno Dimitrijevic, Josep Puerto, Xabi López-Arostegui, Louis Labeyrie i Jasiel Rivero. El base normacedoni primer va trobar l’anella i després va assistir per al mat de Rivero, i encara que el quadre grec va eixir més enxufat de la mà de Ray, un triple de Xabi López-Arostegui va posar per primera vegada per davant al València Basket amb el 7-5. L'aparició ofensiva de Pradilla va ser compensada per Rogkavopoulos per a posar a dalt als grecs però Puerto i un triple de Hermannsson col·locaven el 16-12 al pas pel minut 6. Promitheas ho va equilibrar però un 2+1 de Hermannsson i Labeyrie i Millán Jiménez des del tir lliure defensaven la curta renda taronja. Van Rossom va trobar a Pradilla baix l’anella i tot i que Hunt mantenia a prop als visitants, dues cistelles seguides de Labeyrie deixaven el marcador en 28-24 al final del primer quart.

Pradilla i un triple de Van Rossom van estirar un poc la renda taronja en un moment en el qual Millán Jiménez i Gonzalo Bressan van coincidir sobre el parquet. L'aparició en el partit de Agravanis va tornar a apretar el marcador però una estratègia de fons que va acabar amb un 2+1 de Hermannsson posava el 36-30 en arribar a la meitat del segon acte. Cinc punts seguits de Labeyrie van contindre els de Grant i una transició culminada per Neno portava a Casimiro a parar el partit amb 43-34. Gaddy i Grant van activar l'ofensiva grega per a retallar a quatre malgrat els punts de Rivero, que deixaven el marcador en 47-43 en arribar al descans.

El Promitheas Patras es va posar per davant amb el 49-50 després dels dos primers minuts de la segona meitat però set punts seguits de Puerto no deixaven créixer l'avantatge grec a més d'un punt l'avantatge grec per a arribar amb 56-57 al minut 25. Amb Pradilla en el banc amb quatre faltes i Bressan donant una mica d'oxigen a Rivero, dos triples de Labeyrie i Port tornaven a canviar el signe del partit en un partit en el qual cada encert ofensiu suposava un nou comandament en el marcador. El tercer triple seguit, obra de Labeyrie, va donar un curt avantatge al quadre taronja que portava a Casimiro a parar el partit. Malgrat aturada, Labeyrie continuava convertint en punts cada pilota que tocava per a deixar el marcador en 69-63 amb deu minuts per jugar.

Un triple d'un Labeyrie encés va obrir l'últim acte i una cistella amb addicional de Neno posaven per primera vegada la desena d'avantatge abans d'una cistella de Ray. El Promitheas Patras va pujar la intensitat del contacte de la seua defensa i es volia agarrar al partit amb els punts de Rogkavopoulos i Gaddy per a posar el 77-72 a sis minuts del final. Pradilla després de rebot ofensiu i un triple de Van Rossom estiraven de nou un poc l'avantatge local abans de la cinquena falta de l'ala-pivot aragonés que es retirava ovacionat per la Fonteta. Un triple llunyà de López-Arostegui posava de nou la renda en onze punts i un mat després de rebot ofensiu de Rivero la defensava encara que Gaddy i un triple de Miles col·locaven el 87-81 a dos i mig del final abans d'una canastra de Rivero. El cubà es va faixar baix l’anella malgrat la intensitat visitant per a aconseguir segones opcions i anotar des del tir lliure per a defensar la renda taronja i assegurar la victòria, que va acabar arribant per 92-82.