Valencia Basket desencadena la tempesta perfecta davant el Namur (95-45)

20/10/2021

El conjunt taronja va completar un partit pràcticament perfecte davant el Basket Namur Capitale per a sumar la segona victòria en la fase de grups de l'Eurocup Women i encarar amb bones sensacions la final de la SuperCup del divendres. La Fonteta va viure una festa i l'equip taronja estava completament deslligat i gaudint del retorn de la competició europea davant l'afició.

L'equip valencià va saltar a pista amb Cristina Ouviña, Lorena Segura, Ángela Salvadores, Celeste Trahan-Davis i Raquel Carrera. Inaugurava el marcador la pivot gallega de llarga distància. Valencia Basket va eixir molt actiu en defensa, interceptant bé les línies de passada i pràcticament impedint que les belgues miraren l’anella. Això es va traduir en un parcial d'eixida de 10-0 que obligava l'entrenador visitant a parar el partit. Zempare ho tallava després del temps mort. Però a les de Rubén Burgos li estava eixint tot, amb l'anotació molt repartida i totes les jugadores implicades en defensa. Arribava l'avantatge de 14 punts després d'un nou parcial de 8-0.

Baggio reduïa a 11 a l'inici del segon quart. No tardaven les taronja a continuar augmentant la bretxa. Un triple d'Allen col·locava la diferència en +16. A continuació, no obstant això, Namur aprofitava alguns desajustaments del conjunt de Rubén Burgos per a arremetre amb un 6-0 amb Ogun com a protagonista que frenava Gil amb un ganxo. Valencia Basket contestava amb el mateix parcial. Quan l'avantatge taronja arribava a 20 punts després de triple de Ouviña, doblant en el marcador a les belgues, l'entrenador visitant tornava a parar el partit. Tot eixia a la perfecció en tots dos costats de la pista i les taronja posaven un oceà pel mig al descans (49-20).

Mentre Ouviña elevava la diferència a 32 punts, Ogun continuava sent quasi l'única jugadora que aportava en anotació al seu equip. Rubén Burgos no es conformava. Després d'un parell de canastres senzilles del Namur, que reduïa lleument l'avantatge a 28 punts, demanava temps mort. Malgrat tot, Range s'havia encés per part de les visitants i va retallar a 25. El conjunt belga havia augmentat el nivell defensiu, la qual cosa va repercutir en l'anotació taronja del quart. Al final del període, Namur havia anotat els mateixos punts que en tota la primera part, encara que Valencia Basket seguia amb una bona renda.

El conjunt valencià va eixir com un vendaval en l'inici de l'últim quart amb un 13-0 augmentava la diferència del partit a 39 punts. Amb una penetració de Gómez ja les 12 jugadores havien aportat en anotació. Quan la màxima arribava fins als 41, el tècnic visitant parava el partit per enèsima vegada a la recerca d'una reacció que, almenys, retallara les distàncies. No obstant això, Valencia Basket va continuar augmentant la bretxa. L'avantatge va arribar a 50 i la victòria estava tancada.