Valencia Basket completa una setmana perfecta a Logronyo (58-63)

24/10/2021

Valencia Basket va traure una victòria molt complicada enfront de Campus PrometE i va completar a Logronyo una setmana perfecta de 3/3. Després del triomf en Eurocup Women davant Basket Namur i la consecució del títol de SuperCup Women enfront de UMMC Ekaterinburg, les taronja no van fallar i es van portar també el partit de lliga amb menys de 48 hores de descans entre enfrontaments. L'absència de Cristina Ouviña per un esquinç en el colze no va llastrar a l'equip, que va jugar de forma molt coral i va saber estrényer en l'última habitació. La millor va ser Bec Allen amb 12 punts, 5 rebots, 3 assistències i 1 tap. El conjunt de Rubén Burgos porta 5 victòria seguides en LF Endesa i continua invicte.

Valencia Basket va eixir al parquet amb Leticia Romero, Queralt Casas, Lorena Segura, Laura Gil i Marie Gülich. Estrenava la trobada Romero de triple i de la mateixa manera el feien les locals, que van arrancar sumant de tres en tres. A Campus Promete se li notava molt més solt en atac en la pista, mentre que les taronja estaven embossades, llastrades per les faltes. Burani anotava 5 punts consecutius que Gülich frenava des del tir lliure. Quan les logroñesas van arribar a 6 punts d'avantatge, un parcial de Valencia Basket de 0-7, culminat amb canastra sobre la botzina de quart de Gómez, deixava a les de Rubén Burgos amb el mínim avantatge al final del període.

El segon període semblava que començava més fluid per al conjunt taronja, però l'encert de Campus Promete era molt alt. Parcial de 8-0 amb dos triples llunyans consecutius de Nogic que retornava la renda local a 6 punts. L'anotació estava sent molt baixa i les de Logronyo augmentaven l'avantatge fins a 10 punts. Valencia Basket responia amb un 4-0 però continuava costant un món trobar bons tirs i ficar-los. Quan Nogic tornava a estirar el xiclet a 7 punts, el tècnic taronja demanava el segon temps mort del quart. Malgrat tot, l'equip valencià estava a tir de pedra. Romero retallava a 5 punts des del tir lliure. Amb un bon parcial final taronja, la diferència al descans era de només 2 punts (31-28).

Res més començar el tercer quart, Gülich reduïa a un punt, però Campus Promete seguia endollat. A continuació, se succeïa un intercanvi de colps entre Nogic des de la llarga distància i Gülich en la zona. Les diferències entre tots dos equips eren mínimes i s'anaven succeint alternances en el marcador. Amb un 2+1, Salvadores posava un avantatge de 4 punts per a Valencia Basket. No obstant això, un parcial final de les locals de 5-0, amb una Estebas molt entonada, les deixava per davant al final del tercer quart.

Valencia Basket era conscient que només li feia falta estrényer una mica més el peu en l'accelerador per a emportar-se el partit. Els punts d'Allen i Carrera en l'inici de l'últim període van ser fonamentals per a sostindre a l'equip, però va anar Gil la que va posar la renda en 4 punts mancant poc menys de 5 minuts. Les locals ho paraven. De poc els servia aqueix temps mort, perquè la capitana Gómez anotava una canastra a continuació que col·locava la màxima visitant fins al moment en 7 punts. Campus Promete va tornar a retallar i, quan semblava que més s'acostava, Gil anotava una canastra que posava la diferència en 6 punts amb només 30 segons per disputar-se. El conjunt taronja va manejar bé aqueixa renda per a emportar-se el triomf a Logronyo.