Valencia Basket continua invicte a Europa a costa d’Ensino Lugo (46-66)

28/10/2021

Tercera victòria en tres partits per a un Valencia Basket que continua caminant sòlid en la seua defensa del títol de l'Eurocup Women. Les jugadores de Rubén Burgos van trencar el partit en un segon quart de gran encert exterior i van controlar el duel fins al final per a liderar el seu grup amb fermesa.

Un triple d'Ensino quasi aconseguint l'equador del primer quart trencava per primera vegada la igualtat dels primers compassos. Aliaga prenia les primeres responsabilitats en atac per les locals, però un Valencia Basket que repartia els punts amb Gülich destacant en el pal, tornava a posar-se dalt. A poc a poc s'entonaven en atac les taronja, que en defensa havien començat sòlides. L'espenta de Contell, a pesar de la seua màscara, posava el +7 però duraria poc ant un nou encert d'Aliaga, i el primer parcial es tancava amb 12-16.

Tres punts d'Allen tornaven a disparar a les visitants en l'inici del segon. Responia Orsii, però Salvadores posava la màxima i havia de parar-ho el conjunt local. Oma no tardava a tornar l'encert, i a partir d'ací creixia Trahan-Davis fent seua la zona i traient faltes. Ho intentava Ensino a través de l'ex taronja Lizarazu, però un triple encert des del perímetre d'Allen, Carrera i Gülich castigava novament les gallegues, que en a penes uns segons, es veien 16 baix. El parcial va continuar fins al 0-13, i al descans s'arribava amb 23-42 i grans sensacions de les valencianes.

Però quedava molt i Lugo no havia dit la seua última paraula. Lizarazu avisava amb un triple, i un parcial local de 0-8 d'eixida tornava l'emoció al partit. Ho tallava Leticia Romero des del tir lliure, i un nou triple de Gülich portava novament tranquil·litat a la banqueta valenciana. Allen li va donar continuïtat amb un 2+1 a cistella passada i tornava el +17. No es va conformar l'equip de Rubén Burgos, que va continuar estirant la diferència i al final del tercer estava prop de resoldre el partit (34-56).

No es va donar per vençut l'equip local, però Valencia Basket no va donar opció en els últims deu minuts. Un parell d'encerts d'Allen van deixar clar que no hi hauria relaxació, i la diferència es va mantindre sempre entorn dels 20 punts gràcies a una gran defensa i la intensitat taronja. Al final dels 40 minuts, 46-66, nova victòria i sobretot gran joc de l'equip taronja que ha començat amb bon peu de nou esta temporada el seu camí europeu.