Valencia Basket cau davant Gran Canaria en la 7DAYS Eurocup (89-90)

03/11/2021

El conjunt canari s'emporta la victòria en un partit que va dominar i en el qual Valencia Basket va tirar de punt d'honor per a intentar una remuntada que no va arribar a completar-se. Jasiel Rivero amb 16 punts, Martin Hermannsson amb 15 i Sam Van Rossom amb 14 van ser els màxims anotadors de l'equip taronja.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Josep Puerto, Xabi López-Arostegui, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Una anella passada del base islandés i un triple de Pradilla van replicar el bon inici ofensiu de Shurna i el propi ala-pivot aragonés va anotar abans que Brussino per a mantindre el partit apretat. Un triple de Brussino va posar per primera vegada per damunt als visitants abans que Prepelic li responguera amb un altre per a posar el 10-9 en arribar a la meitat del primer quart. L'equip canari desbordava en accions individuals per a trobar l’anella per a obrir bretxa mentre que Valencia Basket només trobava els punts de Pradilla i un triple de Brussino portava a Peñarroya a parar el partit amb 12-20. Després de l'aturada, Rivero va anotar des de la mitjana distància i López-Arostegui va retornar primer el triple de Slaughter i després els tirs lliures de Kramer però el combinat canari continuava trobant l’anella per a defensar la seua renda. Després d'una recuperació, Van Rossom primer va trobar a Rivero per al mat i després va clavar el triple per a deixar-lo en 23-25 al final del primer acte.

Un triple de Puerto li va donar la volta al marcador només començar el segon quart i Rivero es va fer gran en la pintura per a anotar a taula abans que Stevic tallara el parcial en 12-0 amb un 2+0. Kramer va tornar a posar damunt als visitants amb una galopada de banda a banda del camp i el quadre canari va aprofitar la falta d'encert taronja per a tornar a agafar una xicoteta renda amb el 28-35 a sis minuts per al descans. Valencia Basket es deixava alguns tirs lliures però almenys va aconseguir tallar el moment ofensiu des dels visitants i Hermannsson va anotar primer des de la mitjana distància per a retallar i després clavava el triple per a empatar el partit a 37. Un triple i una cistella en transició de Shurna tallaven el parcial taronja i portaven a Peñarroya a parar el partit poc després però Slaughter amb un triple i un 2+1 tornava a estirar la renda visitant als onze punts amb el 37-48. Hermannsson continuava acaparant el protagonisme ofensiu per a tallar el parcial des del tir lliure i després d'un bon esforç en el rebot ofensiu, Ferrando va trobar a Puerto baix l’anella per a la cistella a taula. Un triple sobre la botzina del descans manava el partit a l'intermedi amb 41-51.

La segona meitat va començar amb el tir lliure d'una tècnica anotat per Prepelic i Labeyrie va replicar a la cistella de Pustovyi. La intensitat defensiva de l'equip taronja era molt superior i malgrat que Van Rossom anotava des de la mitjana distància, el pivot ucraïnés del Gran Canària treia un espectacular 2+1 per a posar el 46-56 al pas pel minut 23. Dubljevic va convertir baix l’anella la cistella que li convertia en el màxim anotador de Valencia Basket en l'Eurocup però Ennis i Salvó feien més gran la ferida taronja en arribar a la meitat del tercer acte amb el 48-61. Encara que Rivero va anotar, Ennis va convertir el triple per a posar el màxim desavantatge abans d'un altre triple, obra de Van Rossom, abans que li xiularen la quarta personal. Ennis va repetir anotant des de fora per a posar 16 a dalt als visitants, encara que cinc punts de Prepelic i una cistella en carrera de Pradilla retallaven un poc el desavantatge. Els tirs lliures de López-Arostegui la baixaven de la desena i un triple de Hermannsson retallava encara més abans que un triple de Slaughter ho deixara en 65-75 amb deu minuts per jugar.

El base islandés continuava trobant l’anella, ara des de la mitjana distància i malgrat que la intensitat va millorar arrere per a tancar la cistella, l'equip taronja no trobava encert per a baixar el seu desavantatge fins a una safata després de recuperació de López-Arostegui per a retallar a sis. Després del temps mort de Fisac, Rivero ho va fer tot per a posar el tap i acabar amb un mat en l'altre costat per a posar el 71-75 abans que un 2+0 de Slaughter fóra el primer encert canari en l'últim acte. Una bona circulació va acabar amb un nou mat de Rivero, Ennis va anotar sobre la botzina de possessió i López-Arostegui va ficar el triple des de la cantonada per a continuar retallant. Slaugher i Ennis posaven el 76-83 amb dues cistelles de molt de mèrit quan Hermannsson va haver de deixar el partit eliminat per faltes. Van Rossom va entrar en el partit per a ficar el triple i encara que Albicy va ficar la safata ràpida, Rivero va convertir baix l’anella malgrat la defensa groga. Stevic va convertir a taula, Rivero va anotar els dos des del tir lliure però un triple de Albicy era la sentència per al partit ficats ja en l'últim minut. Van Rossom va ficar el triple per a intentar agarrar-se al partit i després de la defensa, el triple llunyà de Prepelic posava a un a l'equip taronja amb 1,8 segons per jugar però no va haver-hi temps per a més i la derrota va acabar arribant per 89-90.