La victòra s’escapa en l’últim quart davant Avenida (67-75)

05/11/2021

El primer envit va caure del costat visitant. Els dos millors equips del moment en Lliga Femenina Endesa es van mesurar pel lideratge en una Fonteta entregada que va presenciar un gran espectacle. Intensitat, grans accions i un major encert de Perfumerías Avenida que va eixir victoriós en esta ocasió després de ser derrotat en la Supercopa espanyola. Valencia Basket va competir fins al final pese a la baixa d’Ouviña.

Rebecca Allen va començar llançada el partit. L'australiana va estrenar el marcador amb triple, cistella i assistència. De la seua mà, Valencia Basket va començar dalt, encara que no es quedava arrere un Perfumerías que responia amb bones accions ofensives. A poc a poc va anar pujant la intensitat defensiva de les taronja, que van començar a trastornar a les visitants i van anar sumant efectius en atac per a obrir bretxa i posar-se amb +8. Silvia Domínguez va liderar la reacció per a reduir la diferència. El duel es va traslladar a la línia de personal, i un triple de Vilaró va deixar per damunt a les visitants (22-24).

L'espenta de Leo Rodríguez i Cazorla estirava el marcador per a les de Salamanca que exhibien un ritme vertiginós, però una excelsa Bec i un triple de Salvadores tornaven la igualtat. Un triple de l'australiana inclús tornava el lideratge momentàniament, però el joc interior d'Avenida havia trobat la forma de fer mal i el partit es va convertir en un intercanvi de colps que Laura Gil va enviar al temps de mort visitant després d'una bona acció en el pal. Gülich li donava continuïtat i un 2+1 de Domínguez igualava novament. En plena lluita de tu a tu, un triple de Katie Lou Samuelson tornava a deixar dalt a les d'Íñiguez al descans (46- 47).

Es mantenia la igualtat en els primers dos minuts del tercer parcial, fins que un 3+1 de nou de Samuelson llançava a Salamanca. Contestava Queralt, i Cazorla tornava l'encert. Samuelson seguia en ratxa i assumia responsabilitats en l'atac visitant, però en les taronja va aparéixer una encertada Leticia Romero per a mantindre a les de Rubén Burgos. En l'última jugada no anotava Perfumerías i tot es decidiria en l'últim quart (59-59).

I en eixos últims 10 minuts, l'inici no va ser el somiat. Les pèrdues van condemnar a un Valencia Basket que ho va pagar en defensa amb dos encerts d'Evans i un triple de Rodríguez que donaven la màxima diferència visitant. Ho intentaven Anna Gómez i Allen, però Salamanca havia agafat dinàmica anotadora i les taronja no trobaven la fórmula de parar-les en defensa. A més, les de casa no estaven encertades des de la línia de personal, algo vital en este tipus de duels tan igualats. Ho van aprofitar les d'Íñiguez per a mantindre el seu marge, i la victòria va volar de la Fonteta en l'últim parcial.