Valencia Basket remunta 21 punts per a guanyar en la pista de Virtus Segafredo Bolonya (96-97)

10/11/2021

València Basket s'emporta una victòria tremenda en la pista d'un dels grans equips de la 7DAYS Eurocup, el Paladozza de Bolonya, en un partit en el qual va arribar a perdre per un desavantatge de fins a 21 punts en el segon quart. Una segona part jugada a un alt ritme d'intensitat i duresa va permetre a València Basket tornar al partit i segellar el triomf en la recta final.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Klemen Prepelic, Xabi López-Arostegui, Louis Labeyrie i Jasiel Rivero. El quadre local va eixir amb un nivell molt alt d'agressivitat defensiva i l'equip taronja només va poder oposar una safata del base belga després de recuperació a un 2+1 de Weems i dos triples dels italians per a portar a Peñarroya a parar el partit amb 9-2 després de dos minuts i mig de partit. Un triple de Van Rossom i un ganxo de Labeyrie van activar l'ofensiva valenciana però Weems continuava trobant l’anella per a mantindre estable l'avantatge local i Jaiteh posava el 15-7 en arribar a la meitat del primer quart. El tècnic taronja va moure les seues peces i Pradilla es va fer gran en el canvi defensiu per al mat però Weems continuava sent un malson per a la defensa taronja. Un triple de Hermannsson i una cistella després de rebot ofensiu de Puerto van trobar la resposta de cinc punts seguits de Teodosic i un triple de Alibegovic que posaven el 25-14 al pas pel minut 7. Van Rossom des de la mitjana distància i Pradilla des del tir lliure anotaven, amb l'ala-pivot aragonés fent mal en el rebot ofensiu. Valencia Basket carregava de faltes als interiors de la Virtus i anotava des del tir lliure per a baixar el seu desavantatge a set, però el quadre italià continuava veient l’anella com una piscina per a arribar amb 33-23 al final del primer quart.

L'aparició ofensiva de Belinelli i Cordinier només va trobar l'oposició d'una cistella de López-Arostegui a passada de Pradilla per a elevar la renda local i la volta de Weems va posar el 46-25 a set minuts i mig per al descans. Una safata i un 3+1 de Prepelic van tallar el parcial en contra, la qual cosa unida a una cistella en transició de Dubljevic va portar a Scariolo a parar el partit amb 46-33. Després de l'aturada, un 2+0 de Pajola va deixar el parcial taronja en 0-8 i el quadre italià va tornar a estirar el seu avantatge fins als 18 abans de dos triples de Van Rossom i Millán Jiménez. L'aler de La Rioja va culminar amb una safata una bona circulació de pilota i els tirs lliures de Rivero van baixar el desavantatge taronja a onze abans d'un 2+1 de Weems però una safata de Hermannsson ho deixava en 57-45 en arribar al descans.

Prepelic va obrir la segona meitat després d'una assistència de Pradilla i després l'eslové des del tir lliure va rebaixar el desavantatge de la desena. L'equip taronja va defensar de forma més agressiva la línia de passada per a recuperar pilotes i un triple de Van Rossom col·locava el 57-52. La Virtus va ficar el seu primer punt de la segona meitat amb el tir lliure d'una tècnica per protestar a la banqueta taronja i Weems va convertir després de rebot ofensiu però Dubljevic va anotar a taula en la pintura. L'aler nord-americà de la Virtus va aparéixer per a traure de l'apagada ofensiva al seu equip però l'equip taronja continuava anotant en la pintura i un triple de Millán Jiménez des de la cantonada retallava a sis abans d'un altre de Teodosic per al 68-59 en arribar a la meitat del tercer acte. Pajola va tornar a posar dotze a dalt als locals però cinc punts seguits de Prepelic retallaven fins al 71-64 abans d'un mat de Hervey i una cistella de Cordinier que van tornar a fer créixer la renda local. Dos triples seguits de Hermannsson i Labeyrie van tornar a posar cinc a baix al quadre taronja però els punts de Mannion deixaven el marcador en 79-72 amb deu minuts per jugar.

Un palmeig de Rivero i un ganxo de Labeyrie van retallar encara més el desavantatge taronja encara que els dos triples per a empatar no van entrar i sí que ho va fer el de Hervey per a posar el 82-76. Rivero va convertir en la pintura i Hermannsson des de la mitjana distància per a donar un altre mos a la renda italiana i posar a l'equip taronja a dos abans que Weems posara el 84-80 a quatre minuts del final. Un 2+1 de López-Arostegui posava a un al quadre taronja abans de dos tirs lliures de Teodosic. Rivero es va deixar un des de la línia de personal i l'equip taronja no va aprofitar la segona opció que va generar Rivero amb el rebot ofensiu però si la recuperació de Van Rossom perquè un triple de Dubljevic posara a l'equip taronja per damunt per primera vegada. Teodosic va ficar el partit en 88-87 en els últims dos minuts i Dubljevic ho empatava des del tir lliure. Teodosic es va fabricar el 90-88 amb 57 segons per jugar però un triple de Prepelic va tornar a posar per damunt a l'equip taronja amb la jugada de pissarra sense que a penes correguera el temps. El triple de Cordinier no va entrar i va haver-hi falta sobre López-Arostegui en la lluita pel rebot, que no va perdonar des de la línia de personal. El triple ràpid de Teodosic no va entrar, Rivero va assegurar el rebot i va convertir els dos des del tir lliure però Belinelli va ficar el triple ràpid per a posar el 93-95 amb 23 segons per jugar. Van Rossom va rebre la personal i va convertir els dos llançaments i encara que la Virtus va ficar el triple a la tercera, l'equip taronja va amagar la pilota i va acabar guanyant per 96-97.