Aplaudidors reciclables, la nova iniciativa sostenible de Valencia Basket i Mapubli

11/11/2021

Valencia Basket ha llançat una nova iniciativa esta temporada que dona continuïtat a la seua línia sostenible. El Club, que ja començara amb accions d’este tipus l'any passat amb el llançament de la seua borsa reciclada, va ara un pas més enllà en el seu afany per continuar cuidant el planeta, alguna cosa que s'evidencia també en la seua campanya Albufera per sempre a través de la qual es pretén posar en valor al parc natural valencià per excel·lència.

 

En aquesta ocasió, de la mà de Mapubli, empresa col·laboradora de l'entitat, són els habituals aplaudidors del pavelló els que serveixen per a fer del Club una entitat més sostenible. Entre partits dels equips masculins i femenins, són més de 250.000 aplaudidors els que s'utilitzen al llarg d'una temporada amb públic, un cost elevat de paper que ara troba un sentit.

 

“Iniciem el projecte amb Valencia Basket de recuperar i reutilitzar aqueixos aplaudidors per a tornar a fabricar polpa de paper i paper reciclat” explica José Monteagudo, Gerent de Mapubli. D’esta manera, s'han generat uns contenidors especials, tematitzats amb l'estètica de L’Albufera, que els aficionats utilitzen per a depositar els aplaudidors després de cada partit. “Una vegada ací, els enviem a una empresa certificada que ens assegura que es genera el material reutilitzable” aclareix José.

 

L'ús d'aquests materials garanteix a més que la fusta emprada, naix de boscos sostenibles en els quals per cada tala d'arbre, hi ha un replante de l'espècie. Això unit al fet que s'ha reduït la grandària dels aplaudidors perquè disminuïsca la despesa de paper, fa que l'impacte ambiental siga molt de menor.

 

“Prenem la decisió de dur a terme aquesta segona iniciativa després de la bossa reciclada, i animem a l'afició al fet que col·labore fins que tots aconseguim que siga una rutina, i que tot el paper que generem siga aprofitable en un producte nou” analitza Merche Añón, Directora de Negoci del Club.

 

“Que es recicle és un gran pas”. “És un gran gest, hem de cuidar el nostre planeta”. “Hem de posar tots de la nostra part”. Les reaccions no s'han fet d'esperar i els mateixos aficionats valoren positivament l'acció a la Fonteta, i cada vegada és més habitual trobar els contenidors plens d'aplaudidors.


TAGS: