La primera part val una victòria a la Fonteta (71-59)

21/11/2021

Valencia Basket saca una important victòria davant Casademont Zaragoza a la Fonteta gràcies a una gran primera part que li va valdre per a aconseguir un matalàs de cara a una segona part en la qual va patir. Els problemes físics van llastrar a l'equip, però les jugadores van acostar el muscle al costat de l'afició per a emportar-se la victòria. Marie Gülich i Leticia Romero van liderar a Valencia Basket per a posar el 8-1 en LF Endesa i mantindre la segona plaça.

L'equip taronja va saltar a la Fonteta amb el quintet format per Leticia Romero, Queralt Casas, Bec Allen, Laura Gil i Marie Gülich. Els primers compassos es van caracteritzar per tindre molt de tir exterior i poc encert per part de tots dos equips. Valencia Basket va començar a obrir bretxa amb un parcial de 8-0 gràcies als punts d'Allen i Gil. Un parcial que trencava Calhoun sota el cércol. A continuació, 2 canastres consecutives de Romero posaven la renda en 10 punts. Allen l'elevava a 11 des del triple. No obstant això, un parcial visitant de 0-5 estrenyia el marcador. La diferència era de 7 punts al final del primer període.

Romero estrenava el segon amb un 2+1 que estirava el xiclet fins al matalàs dels 10 punts, que la extaronja Bettencourt responia amb 5 punts seus. Amb una gran Carrera, l'avantatge taronja arribava als 12 punts i el tècnic visitant parava el partit. Hempe i Calhoun van reduir a 6 punts a continuació. Va tindre problemes Valencia Basket en aqueixos minuts per a anotar canastres còmodes que s'eixien del cércol. La intensitat defensiva va ser vital per a impedir que les saragossanes continuaren guanyant terreny i Romero va frenar la sequera amb un triple. La confiança de la canària va ser fonamental. Valencia Basket va continuar anotant i Gülich va posar sobre la botzina la màxima del partit fins al moment en 18 punts, després d'una espectacular assistència de Casas des de servei de banda (44-26).

La barrera dels 20 punts l'aconseguien les de Rubén Burgos després del pas pels vestuaris amb canastra de Gil. Gülich va elevar a 22, però l'energia i els punts de Gimeno mantenien en el joc a Casademont Zaragoza. Delaere va reduir a 15 punts. El parcial visitant era de 0-7 i Gülich el tallava. L'alemanya estava assumint la responsabilitat sota el cércol després que en el segon període Carrera haguera de retirar-se per molèsties. Quan la mateixa Delaere tornava a posar la diferència en 15 punts, el tècnic taronja parava el partit. Malgrat tot, Valencia Basket seguia sense anotar i Bettencourt va reduir a 13. Salvadores aconseguia oxigenar a l'equip en atac, però les saragossanes seguien a prop en el marcador i quedava molt per davant.

Gimeno retallava a 6 punts poc després de començar l'últim període. El parcial d'eixida era de 2-11. Rubén Burgos va parar el partit i va tractar de moure peces, per a tractar que l'equip retrobara el to en tots dos costats de la pista. Valencia Basket va reaccionar i Allen va tallar la sagnia. Casademont Zaragoza es via a tir de pedra i va continuar estrenyent. Es va succeir llavors un intercanvi de cistelles que afavoria a les taronja. Gülich i Romero van aconseguir posar l'avantatge en 11 punts amb poc més d'un minut per jugar-se. Les de Rubén Burgos van aguantar i es van emportar la victòria.