Èxode taronja en les finestres FIBA de novembre

22/11/2021

L'activitat esportiva col·lectiva del primer equip masculí del Valencia Basket es deté esta setmana amb el desplaçament de set dels huit jugadors disponibles a les concentracions de les seues respectives seleccions per a disputar els primers partits de la primera fase de classificació per a la Copa del Món 2023. Jaime Pradilla i Xabi López-Arostegui amb Espanya, Sam Van Rossom amb Bèlgica, Louis Labeyrie amb França, Klemen Prepelic amb Eslovènia i Martin Hermannsson amb Islàndia entre ahir i hui s'aniran incorporant a les concentracions dels seus equips nacionals. Jasiel Rivero s'unirà a la selecció nacional de Cuba un parell de dies més tard en disputar-se els partits de classificació d'Amèrica més tard que els de les seleccions europees i en format de concentració. Amb Bojan Dubljevic, Víctor Claver, Mike Tobey i Neno Dimitrijevic seguint els tractaments per a recuperar-se de les seues respectives lesions, Josep Puerto s'exercitarà en solitari a l'espera del retorn dels seus companys.

 

Pradilla, únic debutant

Entre els convocats, només el jove ala-pivot Jaime Pradilla podria estrenar-se amb la camiseta de l'equip absolut del seu país. L'ala-pivot aragonés i l’aler Xabi López-Arostegui realitzaran esta vesprada el primer entrenament amb una Espanya que obrirà la seua participació en esta primera fase mesurant-se a Macedònia del Nord a Skopje el divendres dia 26 de novembre a les 19:30 hores i posteriorment tornarà al nostre país per a enfrontar-se a Geòrgia a Jaén el dilluns 29 de novembre a les 20:30 hores.

 

Van Rossom i Prepelic comencen el dijous

El primer dels taronja a entrar en acció serà el base belga Sam Van Rossom, que jugarà a Eslovàquia el dijous 25 a les 18:00 hores per a obrir esta primera fase de grups i que rebrà a casa a la potent Sèrbia el diumenge 28 a les 15:30 hores. També es posarà en marxa el primer dia de competició l'Eslovènia de Klemen Prepelic, que primer visitarà Zagreb per a enfrontar-se a Croàcia el dijous 25 de novembre a les 20:45 hores i després rebrà a Suècia en Koper el diumenge 28 a les 20:00 hores.

 

Hermannsson i Labeyrie per al divendres

Per al divendres 26, a la mateixa hora que el partit d'Espanya, la Islàndia de Martin Hermannsson juga en Almere davant els Països Baixos i posteriorment viatjarà a Sant Petersburg per a mesurar-se a Rússia el dilluns 29 a les 18:00 hores. L'últim dels nostres jugadors en els partits de classificació europeus és l'ala-pivot francés Louis Labeyrie, que primer rebrà com a local a Pau a Montenegro el divendres 26 a les 20:30 hores i després viatjarà a Hongria per a enfrontar-se a la selecció magiar el dilluns 29 a les 18:00 hores.

 

Rivero, amb destinació Mèxic

L'últim a començar i per extensió, també l'últim a tornar a València després d'estos partits internacionals serà l'ala-pivot Jasiel Rivero, que s'unirà a l'equip nacional de Cuba per a disputar els dos primers partits de classificació per a la Copa del Món 2023. Estos encontres es jugaran en una concentració en seu única, el Gimnàs Auditori Universitari de Chihuahua City a Mèxic, sent el primer d'ells davant els Estats Units el diumenge 28 a les 23:30 hores i el segon davant Puerto Rico el dilluns 29, també a les 23:30 hora espanyola.

 

Finestres FIBA novembre 2021 Valencia Basket

DATA

HORA

PARTIT

JUGADOR

LLOC

Dijous 25

18:00

Eslovàquia- Bèlgica

Van Rossom

Levice

Dijous 25

20:45

Croàcia- Eslovènia

Prepelic

Zagreb

Divendres 26

19:30

Macedònia del Nord- Espanya

Pradilla

López-Arostegui

Skopje

Divendres 26

19:30

Països Baixos - Islàndia

Hermannsson

Almere

Divendres 26

20:30

França- Montenegro

Labeyrie

Pau

Diumenge 28

15:30

Bèlgica- Sèrbia

Van Rossom

Mons

Diumenge 28

20:00

Eslovènia- Suècia

Prepelic

Koper

Diumenge 28

23:30

Estats Units- Cuba

Rivero

Chihuahua

Dilluns 29

18:00

Hongria- França

Labeyrie

Kaposvar

Dilluns 29

18:00

Rússia - Islàndia

Hermannsson

St.Petersburg

Dilluns 29

20:30

Espanya- Geòrgia

Pradilla

López-Arostegui

Jaén

Dilluns 29

23:30

Puerto Rico- Cuba

Rivero

Chihuahua

 

 


TAGS: