Resum primera jornada finestres FIBA de novembre

26/11/2021

La primera jornada de partits de classificació per a la Copa del Món 2023 a Europa ens ha deixat moltes notícies en clau taronja, amb jugadors de Valencia Basket sent els màxims anotadors en quatre dels cinc partits en els quals va haver-hi representació del nostre equip. El debut de Jaime Pradilla al costat de Xabi López-Arostegui, els bons partits de Van Rossom i Prepelic per a liderar a la seua selecció el dijous, els 27 punts de Martin Hermannsson o els 18 de Labeyrie per a la remuntada de França.

 

Pradilla s'estrena amb l'equip nacional absolut

Sens dubte una de les notícies de la primera victòria de la Selecció Espanyola en esta primera fase de classificació per a la Copa del Món 2023, que va arribar a Macedònia del Nord per 65-94, va ser l'estrena amb l'equip nacional absolut del jove ala-pivot taronja Jaime Pradilla, que als seus 20 anys s'estrenava amb 6 punts, 2 rebots i 3 assistències per a 8 de valoració. L'aler Xabi López-Arostegui va contribuir al triomf espanyol amb 15 punts. Espanya tancarà esta primera finestra mesurant-se a Geòrgia a Jaén el dilluns 29 de novembre a les 20:30 hores.

 

Doble victòria el dijous

El base Sam Van Rossom va ser el primer a entrar en acció en la victòria de Bèlgica a Eslovàquia per 57-83 en un partit en el qual el base taronja va ser el més valorat de la seua selecció amb 17 crèdits a conseqüència de 14 punts, 3 rebots, 5 assistències i 2 recuperacions. Els Lleons Belgues tancaran esta primera finestra rebent a casa a la potent Sèrbia el diumenge 28 a les 15:30 hores.

 

També es va estrenar amb triomf Klemen Prepelic, que va ser important en la recta final d'un apretat partit en el qual Eslovènia va guanyar a Croàcia per 74-76 forçant una falta en atac i anotant dos tirs lliures en els últims cinc segons d'un encontre en el qual va acabar sent el màxim anotador del seu equip amb 16 punts. Eslovènia tancarà la seua participació en esta aturada rebent a Suècia en Koper el diumenge 28 a les 20.00 hores.

 

Hermannsson i Labeyrie completen el ple

El base Martin Hermannsson va ser clau en el triomf d'Islàndia als Països Baixos per 77-79 contribuint al triomf amb 27 punts, 4 rebots i 3 assistències i anotant un triple que aplanava el triomf malgrat que els locals es van acostar al final. Islàndia repetirà com a visitant per a tancar esta aturada viatjant a Sant Petersburg per a mesurar-se a Rússia el dilluns 29 a les 18.00 hores.

 

L'últim dels nostres jugadors en els partits de classificació europeus a entrar en acció va ser l'ala-pivot Louis Labeyrie, que va contribuir amb 18 punts i 5 rebots a la victòria de França sobre Montenegro per 73-67. La selecció gal·la acabarà esta primera finestra viatjant a Hongria per a enfrontar-se a la selecció magiar el dilluns 29 a les 18:00 hores.

 

El Papi comença a jugar el diumenge

L'ala-pivot Jasiel Rivero ja està concentrat amb l'equip nacional de Cuba i disputarà els dos primers partits de classificació per a la Copa del Món 2023 en una concentració en seu única, el Gimnàs Auditori Universitari de Chihuahua City a Mèxic, sent el primer d'ells davant els Estats Units el diumenge 28 a les 23.30 hores i el segon davant Puerto Rico el dilluns 29, també a les 23.30 hora espanyola.TAGS: