Derrota en un final estret en La Seu (64-60)

28/11/2021

Valencia Basket cau en un dur i igualat partit en La Seu davant un rival de la zona alta de la taula després d'un final d'infart. Les actuacions de Gülich, Salvadores i Casas no van ser suficients per a traure un partit en el qual les cames van acabar pesant. El conjunt taronja acaba el tour fora de casa amb una cara i una creu i queda, d'aquesta manera, amb un 8-2 en la classificació de la LF Endesa, mantenint la segona plaça.

Leticia Romero, Queralt Casas, Bec Allen, Laura Gil i Marie Gülich. Inaugurava el marcador la internacional Etxarri i contestava Gil amb un gran moviment en la pintura. No obstant això, Valencia Basket havia eixit erràtic a la pista, encara que la bona defensa impedia que Cadi La Seu marxara en el marcador. Amb un parcial de 0-5, les locals posaven el seu primer avantatge davant un conjunt taronja que només havia anotat 4 punts en els primers 5 minuts. No van tardar les de Rubén Burgos a reaccionar amb un 8-0 que donava la volta al marcador. L'equip de Bernat Canut responia amb 4 punts consecutius, però Valencia Basket segellava des del tir lliure un mínim avantatge de 2 punts al final del primer quart.

Les sensacions, no obstant això, no eren bones. Cadi La Seu es va fer fort des del rebot i corrent, mentre el conjunt taronja es precipitava en atac buscant tirs ràpids i sense moure la pilota. Això es va traduir en un 8-0 de les catalanes liderat per Tunstull i Pujol. Rubén Burgos parava el partit. Salvadores ho frenava quan el parcial arribava al 10-0 i 8 punts d'avantatge local. Valencia Basket va començar a trobar millors solucions ofensives i va començar a retallar de nou les distàncies. Casas igualava el marcador des del triple i Gülich posava per davant. Peña no tardava a respondre, però Salvadors atorgava de nou l'avantatge al conjunt taronja. Malgrat tot, Lukacovicova anotava un inversemblant triple sobre la botzina que deixava manant a Cadi La Seu al descans (33-31)

Valencia Basket va eixir bé després del pas pels vestuaris, però l'equip local també seguia a bon nivell. La igualtat era màxima, amb alternança constant en el marcador i avantatge mínim. Amb una espectacular Gülich baix cércols i amb la defensa de jugadores com Casas i Romero guiant el joc taronja, Valencia Basket guanyava terreny. Cadi La Seu no baixava els braços i sempre trobava la rèplica. Quan semblava que les catalanes anaven a tornar a marxar-se l'habitació amb dos punts d'avantatge, una jugada de pissarra de Rubén Burgos mancant 4 segons, que acabava amb canastra en Celeste posava les taules.

En l'últim període, Valencia Basket posava un avantatge de 3 punts després de canastra de Contell. Pujol anotava a continuació un 2+1 que retornava la igualada. Després de diversos atacs infructuosos de l'equip taronja en els quals, afortunadament, Cadi La Seu no va obrir terra pel mig, Salvadors i Casas oxigenaven a Valencia Basket i ho posaven amb 3 punts d'avantatge. Les catalanes igualaven, una altra vegada, des del tir lliure. La tensió es palpava en l'ambient i mancant un minut per al final, el marcador no es movia i tots dos equips tenien fora del partit a dos jugadors importants per faltes. Cadi La Seu sense Etxarri i Valencia Basket sense Allen. El conjunt taronja no va aconseguir jugar bé les seues cartes en els últims instants. Les de Bernat Canut sí que ho van fer i es van emportar la victòria