Valencia Basket es retroba amb la victòria en lliga (67-52)

04/12/2021

Volta a la senda de la victòria en LF Endesa. Valencia Basket va aconseguir una important victòria a la Fonteta davant Baxi Ferrol, sobreposant-se així a la baixa d'última hora de Leticia Romero, i suma un nou triomf en lliga, amb Allen i Gülich sobreeixint, després de la derrota de la passada jornada en La Seu. Una victòria que arriba amb el debut de la jugadora júnior Noa Djiu Morro i que permet a les de Rubén Burgos mantindre la segona plaça de la lliga amb un 9-2.

El conjunt taronja va eixir a pista amb Anna Gómez, Queralt Casas, Bec Allen, Laura Gil i Marie Gülich. Inaugurava el marcador l'exterior australiana. La posada en escena en tots dos costats de la pista de Valencia Basket va ser bona, defensant de forma molt activa i provocant pèrdues del rival i movent la pilota en atac per a trobar bones posicions de tir. No obstant això, faltava encert. Transcorreguts 5 minuts de partit el parcial era de 4-0. A continuació Ferrol contestava de la mateixa manera, empatant el partit. Després de temps mort, Valencia Basket tornava a posar-se per davant amb un 5-0. L'anotació era molt baixa.

Koenen mantenia amb vida a l'equip visitant amb els seus punts, però el conjunt valencià també s'havia endollat. Amb un parcial d'eixida de 8-5, amb anotació taronja molt repartida, les de Rubén Burgos posaven un avantatge de 8 punts i Baxi Ferrol ho parava. Valencia Basket va continuar augmentant aqueixa renda amb la mà infal·lible de Salvadores i una canastra de la júnior Noa Djiu Morro, que debutava de la millor forma possible amb el primer equip femení. L'avantatge ascendia a 18 punts amb tirs lliures de Salvadores. L'Allen visitant frenava el parcial, però el conjunt taronja tornava a fer créixer la diferència. L'Allen local l'augmentava a 20, però Ivanovic reduïa amb una cistella al descans (35-17).

La regularitat d'Allen de cara al cércol estava sent vital per a Valencia Basket. La jugadora inaugurava el tercer quart amb un triple. Casas posava la màxima en 23 punts també des de més enllà de la línia de 6,75. Baxi Ferrol feia en aqueix moment un 2-9 que posava la distància en 16 punts i Rubén Burgos el parava. Casas frenava aqueix parcial just després però l'equip gallec continuava sumant. La diferència quedava en 14 punts després de triple de Koenen.

En l'inici de l'últim quart Swart reduïa a 12, però poc després Casas responia 2+1. Se succeïa ara un intercanvi de canastres que mantenia amb esperança a l'equip visitant. Allen i Gülich aconseguien sumar per a Valencia Basket. La renda quedava en 18 punts mancant 4 minuts per al final del partit. Amb aqueixa diferència i amb el poc temps restant de partit i malgrat els esforços de Baxi Ferrol, Valencia Basket tenia el partit en la butxaca.