Victòria contundent a Venècia en el retorn de Mike Tobey (67-81)

07/12/2021

València Basket suma la quarta victòria en la 7DAYS Eurocup en un partit que va dominar des de l'inici i que va tindre en el retorn de Mike Tobey la gran notícia de la nit. Mike va aconseguir 16 punts en el seu primer partit des de setembre, només superat pels 17 punts Klemen Pepelic, als quals va sumar 5 triples.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Josep Puerto, Xabi López-Arostegui, Jaime Pradilla i Mike Tobey. En el seu retorn a les pistes després de la seua lesió, el pivot nord-americà va ficar les primers set punts del partit, la qual cosa unida a una bona eixida defensiva va portar a De Raffaele a parar el partit quan només s'havien consumit dos minuts. Tot i l'aturada, un triple i dos tirs lliures de López-Arostegui van elevar el parcial d'eixida a un 0-12 abans que Bramos ficara la primera dels locals. Un triple de Tobey i un mat de Pradilla van fer encara més gran la ferida italiana amb el 2-17 davant un rival que només trobava a Bramos com a referència ofensiva en arribar a la meitat del primer acte. Amb els canvis va millorar la defensa italiana i un triple de Hermannsson va trobar la rèplica d'altres dos de Stone i Bramos per al 10-20 al pas pel minut 7. Un triple de Prepelic i una cistella de Labeyrie després de rebot ofensiu mantenien estable l'avantatge taronja i malgrat un 2+1 de Echodas i un triple de Brooks, un ganxo de Labeyrie deixava el marcador en 16-27 al final del primer quart.

Un 2+0 de Labeyrie i un ganxo que Dubljevic es va fabricar en el pal baix van trobar la resposta de dues cistelles de Sanders però Ferrando, primer amb una acció individual per a la safata i després assistint a Prepelic per al triple tornava a estirar l'avantatge taronja al 20-36 abans de dues cistelles seguides de Watt i Brooks. Una estratègia de fons que López-Arostegui va convertir en dos punts i una cistella de Puerto després de rebot ofensiu mantenien el +16 a cinc minuts del descans encara que Watt s'aprofitava de la prima per a traure faltes de tir i convertir des de la línia de personal i Echodas des de la mitjana distància portava a Peñarroya a parar el partit amb 28-40. La defensa veneciana va pujar la intensitat i va provocar els errors de l'ofensiva taronja, la qual cosa va permetre al quadre local baixar el seu desavantatge fins a la desena amb Valencia Basket amb dificultat per a anotar fins des del tir lliure per a arribar al descans amb 32-42.

Un mat de Tobey va obrir la segona meitat i el pivot taronja rebotejava en atac per dues vegades per a tornar a convertir però l'aparició ofensiva de Tonut i els punts de Watt no deixaven créixer més la renda taronja. Una transició moguda per Pradilla que un Tobey que capitalitzava en eixe moment tots els punts de Valencia Basket va culminar, un triple de Prepelic i un ganxo de Dubljevic donaven una xicoteta estirada en arribar a la meitat del tercer quart, encara que un palmeig de Echodas posava el 40-55. Pradilla es va fabricar un ganxo marca de la casa però una transició de Brooks i un 2+1 de Echodas tornaven a posar a dotze als locals abans d'una cistella en el pal baix de Dubljevic. Un tir lliure de Labeyrie i una cistella de Dubljevic després del rebot del segon sobre la botzina del quart ho deixava en 47-62 amb deu minuts per jugar.

Després d'un 2+1 de Phillip, una antiesportiva sobre López-Arostegui va acabar en una jugada de cinc punts, els taronja van reaccionar a temps davant l'intent local, amb els punts de Tobey i els triples de Klemen Prepelic que cortaren tot intent dels venecians del tornar al joc. Els taronja sumen la seua quarta victòria a Europa.