Victoria i caps de sèrie per a la Copa de la Reina (82-65)

18/12/2021

Gran triomf a la Fonteta per a certificar la condició de cap de sèrie en la Copa de la Reina. Valencia Basket va completar una bona remuntada en la segona part després d'un mal segon quart i suma l'onzé triomf en LF Endesa enfront de Durán Maquinaria Ensino. Les actuacions d'Allen, Ouviña i Gil van ser fonamentals per a sostindre a les taronja i la júnior Emily Kalenik va debutar amb l'equip. Pròxim repte: tancar el passe a setzens de l'Eurocup Women.

Valencia Basket va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Ángela Salvadores, Bec Allen, Celeste Trahan-Davis i Marie Gülich. La primera era per a les visitants de la mà de Eraunzetamurgil, però Allen contestava des del perímetre per al conjunt taronja. Bones sensacions en tots dos costats de la pista per a arrancar amb un parcial de 7-4 que obligava a Ortega a parar el partit. El parcial arribava a 9, després de 4 punts seguits de Trahan-Davis, i White ho frenava. Valencia Basket va continuar ampliant l'avantatge, a continuació, amb un 5-0 particular de Ouviña. Salvadores li agafava el testimoni per a posar la renda en 10 punts. A 3 minuts de finalitzar el primer quart debutava la júnior Emily Kalenik. Da Silva retallava a 5 punts la diferència.

Lizarazu ajustava encara més el marcador en l'inici del segon. Es posaven a 3. Gülich tallava el 7-0 des de 6 metres, encara que al conjunt taronja li estava costant moure la pilota davant l'augment de la pressió defensiva de les gallegues. Valencia Basket va reaccionar bé i va retornar l'avantatge a 7 punts, provocant el temps mort visitant, però ara la reacció era de Durán Maquinaria Ensino. Amb un parcial de 9-2, liderades per White, donaven la volta al marcador, posant-se 2 punts per davant. Rubén Burgos parava el partit. Valencia Basket no acabava d'aconseguir eixir de la pressió visitant, amb l'afegit que elles estaven molt encertades. Parcial de 11-0 i aconseguien la seua màxima de 10 punts, mentre a les de Rubén Burgos no els entraven els tirs. Ho frenava Salvadores amb sang freda des del triple, però Aliaga congelava a la Fonteta amb un altre triple al descans (35-45).

Van den Adel elevava a 11 la renda visitant després de passar per la línia de tirs lliures. A Valencia Basket li va costar entrar en el tercer, però finalment Gil obria la llanda en la pintura. Ouviña la seguia, completant un 5-0 que White retornava de la mateixa manera. El desavantatge tornava als 11 punts. Apareixien Allen i Ouviña a continuació, que reduïen a 4. L'alt nivell defensiu va començar a passar factura a Durán Maquinaria Ensino, perquè les jugadores taronja aprofitaven el seu pas per la línia de tirs lliures. La millora arrere de Valencia Basket es va veure reflectida també davant. Allen va tancar el parcial, que arribava a 12-0, per a retornar la davantera a Valencia Basket. Orsili les posava de nou amb un 1 punt d'avantatge, però Gülich replicava amb un imponent 2+1. Gran final de quart taronja per a posar-se amb 5 punts de renda.

A Durán Maquinaria Ensino, sens dubte, el va afectar la reducció del seu encert. L'equip valencià eixia com un vendaval en l'últim quart amb un 7-0, elevant la màxima local fins al moment a 12 punts. Ortega demanava temps mort. Un moviment que de poc va servir a les visitants, perquè Valencia Basket va continuar posant terra pel mig. El parcial va arribar a 13 i l'avantatge a 18 amb el blegue Allen-Gülich i Gil completant des del tir lliure. El frenava Van den Adel. Gülich col·locava la màxima en 21 punts. El triomf es quedava a la Fonteta.