La reacció final no evita la derrota davant Río Breogán (97-98)

19/12/2021

Valencia Basket va caure davant un Río Breogán molt superior durant el tres primers quarts per 97-98 en un partit en el qual l'equip taronja tornava a competir dotze dies després, sense poder entrenar en grup pels casos de Covid-19 en la seua plantilla i sense el seu entrenador Joan Peñarroya, absent de l’encontre en ser un d'eixos positius. L'equip taronja no va trobar en cap moment dels tres primers quarts bones sensacions i va ser depassat des de molt prompte per un rival que es va aprofitar de les seues recuperacions per a córrer i anotar per a aconseguir un avantatge que va fer créixer fins als 28 punts en l'inici de l'últim quart liderat per un Dzanan Musa imperial (33 punts per a 44 de valoració). L'orgull taronja li va permetre aconseguir un parcial de 20-0 en l'últim quart que va fer somiar a la Fonteta amb una remuntada increïble, però l'encert final de Kalinoski i la falta del propi fins que ja no quedava temps només van donar marge a retallar a un ficant 47 punts en l'últim acte.

L'entrenador Juan Maroto va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Klemen Prepelic, Josep Puerto, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Tres tirs lliures de Prepelic i un triple de Dubljevic van replicar al bon inici anotador dels de Lugo i un ganxo del capità taronja col·locava el 8-9 abans que deu punts seguits de Musa que tornaren a estirar la renda visitant i portaven a Maroto a parar el partit amb 8-17. El bosnià va continuar amb el seu particular festival individual per a posar per primera vegada el desavantatge per damunt de la desena abans d'un triple de Prepelic que va tallar el parcial en 0-10. Després d'una recuperació, Van Rossom també va convertir el triple des de la cantonada i l'escorta eslové de Valencia Basket es va traure del barret una altra falta de tres tirs lliures per a retallar encara més, encara que Lukovic, Mahalbasic i el propi Musa mantenien per damunt al Río Breogán (17-26 min.8). Hermannsson va anotar des de la mitjana distància però un triple de Kalinoski ho deixava en 19-29 al final del primer quart.

Una antiesportiva sobre Quintela retornava el seu màxim avantatge als gallecs però dos triples de Rivero i Van Rossom van retallar a cinc abans de la cistella de Musa en el pal baix. Pradilla en acció individual convertia però la intensitat en la línia de passada del Río Breogán li permetia recuperar i anotar dues vegades seguides en transició i després clavar un triple per a posar el 27-39 a cinc minuts per al descans. Pradilla va tallar el parcial en contra des de la línia de personal però els tirs exteriors no entraven i el quadre de Lugo anotava des del tir lliure per a posar-se 13 a dalt abans d'un ganxo del propi Pradilla i un triple de Dubljevic al qual va contestar Kalinoski amb un altre. La frustració portava a l'equip taronja a cometre faltes en l'intent de recuperar la pilota i a donar-li tirs lliures al conjunt gallec, que va arribar a manar per 14. Pradilla es convertia quasi en l'únic manteniment ofensiu culminant una bona circulació però al descans s'arribava amb 36-50.

Un triple de Dubljevic va obrir la segona meitat però el quadre gallec va atacar amb intel·ligència el canvi defensiu dels taronja per a anotar dues cistelles en penetració. López-Arostegui es va escórrer fins a l’anella per a convertir però el quadre visitant continuava trobant els avantatges per a convertir amb relativa comoditat malgrat un nou triple de Dubljevic. Una cistella després de rebot ofensiu de Labeyrie trobava la resposta d'un triple i una safata de Kalinoski per al 46-65 en arribar a la meitat del tercer quart. Musa va fer més gran la ferida amb un triple per a posar per primera vegada el desavantatge per damunt de la vintena i el quadre visitant jugava amb tranquil·litat davant un Valencia Basket desballestat que no trobava l’anella de cap manera en els següents tres minuts fins a una safata de López-Arostegui i un encert des de la mitjana distància de Hermannsson. Una jugada de cinc punts de Musa posterior a dues tècniques a l'equip taronja eren el reflex del nerviosisme local i deixaven el marcador en 50-75 amb deu minuts per jugar.

L'equip taronja va enfocar una mica millor el seu orgull en l'inici de l'últim quart per a encadenar un parcial de 10-0 en els primers tres minuts. Una antiesportiva sobre López-Arostegui va suposar una jugada de cinc punts per a allargar encara més el parcial taronja i una safata de Prepelic posava a onze al quadre taronja amb sis minuts per jugar. Després de la recuperació, un triple de López-Arostegui baixava el desavantatge de la desena abans que un triple de Kalinoski deixara el parcial en 20-0 per al 70-81 a cinc minuts del final. Un ganxo de Pradilla va trobar la rèplica d'un altre triple de Kalinoski però Xabi López-Arostegui també va encertar des de darrere de l'arc. Bell-Haynes va convertir una acció individual sobre la botzina de possessió per a entrar amb 75-86 en els últims tres minuts. Un 2+1 de Mahalbasic i dos tirs lliures de Bell-Haynes protegien la renda del quadre visitant i un Valencia Basket a la desesperada no trobava encert per a tornar a apretar el partit fins que ja era massa tard. Va aconseguir posar-se a quatre a dos segons del final, i després de dos tirs lliures de Musa, una antiesportiva sobre Prepelic suposava cinc punts finals per a l'eslové per a posar el 97-98 sobre la botzina final.