Valencia Basket acomiada 2021 en gran a la Fonteta (88-56)

28/12/2021

El millor tancament possible a un any inoblidable. Valencia Basket va acomiadar el 2021 en gran a la Fonteta amb una còmoda victòria enfront d'un Tenerife minvat. El conjunt taronja va tornar a desplegar un gran joc sobre la pista amb molt de protagonisme de L’Alqueria i el debut de Elba Garfella, que tindrà el seu nom al Mur dels Somnis. Les millors van ser Queralt Casas i Bec Allen. Adeu al 2021 de l'Eurocup Women, la Supercopa LF Endesa i SuperCup Women.

 

Valencia Basket va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Ángela Salvadores, Celeste Trahan-Davis i Marie Gülich. Estrenaven les visitants el partit amb un 0-8 i 5 punts de la extaronja María Pina, que obligava a Rubén Burgos a parar el partit. El parcial pujava a 10 punts i el frenava Salvadores des del triple. Al conjunt taronja li va costar donar-li la volta a aqueix inici, perquè el tir exterior no estava entrant i no trobaven posicions en la zona. Gülich finalment va aconseguir fer-se buit i va anar sumant per a Valencia Basket. La jugadora alemanya va posar la davantera des del tir lliure i Allen va posar la guinda amb un triple sobre la botzina, col·locant a les taronja amb un +4.

 

En l'inici de la segona habitació Celeste tancava un 10-0 per al conjunt de Rubén Burgos que frenava Mayombo. Moment en el qual Elba Garfella debutava amb el primer equip femení i, per tant, el seu nom estarà al Mur dels Somnis de L’Alqueria del Basket. Allen va continuar augmentant l'avantatge amb el seu infal·lible tir exterior. Garfella ficava la seua primera cistella al més alt nivell i quan Ouviña elevava la diferència a 13 punts, el tècnic visitant parava el partit. No obstant això, les de Tenerife van acusar massa la seua falta d'efectius i Valencia Basket va continuar posant terra pel mig amb anotació repartida. Romero elevava la renda a 22 punts al descans.

 

El conjunt taronja va augmentar encara més el parcial després del pas pels vestuaris. Ouviña col·locava 26 punts d'avantatge i Raksanyi parava amb un triple el 12-0. Per desgràcia per a les visitants, per cada colp que donaven a Valencia Basket, elles rebien tres més. L'equip de Rubén Burgos no va alçar el peu de l'accelerador i va continuar agradant-se enfront de l'afició. Amb les joves Fam i Garfella aportant, la renda arribaba als 36 punts després de safata de Casas. Pina va tractar d'alçar al seu equip des de l'anotació, però la diferència era massa gran. Les taronja acabarien el tercer quart per damunt dels 30 punts.

 

En l'últim període Contell retornava la renda de 36 punts i amb els seus tirs lliures ja havien anotat totes les jugadores del Valencia Basket. Ella i Fam van ser protagonistes en aqueixos minuts. Contell va elevar la diferència fins als 40 punts quan Garfella entrava en pista per a tindre a tres jugadores de L’Alqueria sobre el parquet, deixant a la vista un futur prometedor.


TAGS: