Remuntada per a continuar sumant en la pista del ratiopharm Ulm (70-76)

12/01/2022

Valencia Basket va ampliar a quatre la seua ratxa de victòries després d'una remuntada en la pista del ratiopharm Ulm per a acabar guanyant per 70-76. L'equip taronja es va refer d'un desavantatge que va arribar a ser de 16 punts des de la defensa i el rebot ofensiu per a tornar a un partit en el qual va anar per darrere durant els tres primers quarts després de fallar els primers 18 triples que va intentar i posar-se per davant en un partit que es va decidir en els instants finals gràcies a cinc punts de López-Arostegui i a dos rebots ofensius que van fer que el temps s'esgotara a favor de l'equip taronja, tancant la primera volta amb un balanç de 6-3.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Klemen Prepelic, Josep Puerto, Jasiel Rivero i Mike Tobey. Una safata del base islandés va replicar a la cistella inicial de Blossomgame en un inici d'intercanvi d'errors que van trencar Tobey amb un mat i Klepeisz amb el primer triple del partit. El pivot taronja assumia el protagonisme ofensiu i Rivero va trobar el camí cap a l’anella per a la safata encara que a la meitat del primer acte es va arribar amb avantatge local per 9-8. Christon i Felicio van ampliar l'avantatge del quadre alemany fins als nou punts posant el 17-8 que va portar a Peñarroya a parar el partit a dos minuts per al final del primer quart. Però l'equip taronja no trobava l’anella i el parcial local va pujar fins al 11-0 abans d'una cistella en acció individual de Pradilla per a deixar-lo en 19-10 al final del primer acte.

Dubljevic va convertir després de rebot ofensiu i Pradilla va córrer el camp per a penjar-se de l’anella i ficar un poc de carbó en la caldera ofensiva taronja. Malgrat els tirs lliures de Zugic, el joc entre pivots va acabar amb un altre mat de Pradilla, però dos triples seguits de Guenther i Herkenhoff i una safata del base alemany col·locaven el 29-16 a set minuts per al descans. L'equip taronja s'estavellava amb la seua falta d'eficàcia en els tirs exteriors i Zugic va ficar un altre triple per a fer créixer la ferida fins als 16 punts abans d'una cistella després de rebot ofensiu de Dubljevic que tallava el parcial en 11-0. Prepelic va convertir una safata en transició i Dubljevic, incisiu en el rebot ofensiu, va traure una cistella amb addicional en segona opció per a mantindre obert el parcial taronja abans d'un triple de Klepeisz. Hermannsson va trobar a Rivero per dues vegades a Rivero perquè anotara en la pintura però el ratiopharm Ulm retornava els colps per a mantindre el seu avantatge des del tir lliure per a arribar amb 42-27 al descans.

Pradilla va obrir la segona meitat amb un mat rere rebot ofensiu i Hermannson primer va anotar i després va assistir a l'ala-pivot aragonés per a la cistella baix l’anella per a reduir el desavantatge, encara que Christon i Thornwell la mantenien per damunt de la desena. La defensa taronja va millorar, Pradilla es va convertir en el manteniment ofensiu de l'equip taronja en eixos minuts i Dubljevic es va ficar fins a la cuina per a baixar el desavantatge de la desena mentre els triples seguien sense entrar. Però l'equip taronja va tancar el seu cércol i el capità va trobar a Pradilla en la pintura per a un 2+1 que col·locava a sis al Valencia Basket amb el 46-40 abans d'una cistella de Jallow. Puerto va ficar el primer triple taronja després de 18 fallades, Dubljevic va tornar a jugar entre pivots per a trobar el tall de Rivero per a la cistella amb addicional fallat i després d'una recuperació, Tobey va ficar el segon triple de l’encontre per a un Valencia Basket que es veia a dos punts abans d'uns tirs lliures de Guenther. Però Rivero va tornar a percutir per a anotar des de la mitjana distància i encara que els alemanys convertien des del tir lliure, també ho feia López-Arostegui per a retallar a un encara que l'aler basc es va equivocar amb el rellotge de possessió i va llançar un triple llunyà que li va donar a Zugic l'opció de penjar-se i deixar-ho amb 55-52 amb deu minuts per jugar.

L'últim acte va començar amb una cistellaa de Van Rossom i un posterior 3+1 de Puerto que col·locava per damunt a l'equip taronja per primera vegada en el partit amb el 55-58. Christon va convertir des de la mitjana distància però Rivero li va replicar amb la mateixa moneda, Van Rossom va anotar el llançament lliure d'una tècnica a Lakovic i Tobey va palmejar dins un tir del belga per a donar un poc d'aire a l'equip taronja, encara que Christon es negava al fet que el seu equip se soltara del partit posant el 59-63 a sis minuts del final. Cap equip va aconseguir anotar en els següents dos minuts fins a una antiesportiva sobre Puerto després d'una recuperació de l'aler d'Almussafes que es va quedar en dos punts i un mat rebut després de la recuperació dels alemanys. Tobey es va ficar fins a la cuina per a la cistella, Felicio no va perdonar des del tir lliure i Klepeisz tampoc per a col·locar el marcador en 65-67 a poc menys de tres minuts per a acabar el partit. Després de diversos errors, un triple de Xabi López-Arostegui, una bona defensa i dos rebots ofensius que van acabar en una falta sobre l'aler basc que no va fallar des del tir lliure li donaven un valuós avantatge de set punts a mig minut del final. El quadre local va ficar el triple al tercer intent i de nou Hermannsson es va mostrar infal·lible des de la línia de personal i Felicio va acabar penjant-se del cércol però ja sense temps per a la reacció local, per la qual cosa la victòria va acabar sent taronja per 70-76.