Derrota per la mínima a Ankara i la Fonteta decidirà (68-66)

13/01/2022

Valencia Basket es va quedar prop de la victòria en l'anada de la Ronda de 16 de l'Eurocup Women davant el Orman Genclik a Ankara. L'equip de Rubén Burgos viatjava amb els dubtes de Laura Gil i Anna Gómez i les absències dels entrenadors ajudants, encara que la interior finalment sí que va jugar. Malgrat dominar quasi tot el partit, el combinat local li va donar la volta al marcador al final del tercer quart i malgrat les dificultats, el conjunt taronja va aconseguir deixar la derrota en la mínima sabent que la Fonteta dictarà sentència la setmana vinent per al passe a huitens. Cristina Ouviña, Laura Gil, Bec Allen i Marie Gülich van finalitzar el partit per damunt dels 10 punts.

Valencia Basket va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Bec Allen, Laura Gil i Marie Gülich. Ho estrenava la pivot alemanya després d'assistència de Ouviña. La posada en escena taronja va ser fantàstica defensant, tallant línies de passada, corrent i movent bé la pilota. 0-6 d'eixida per a Valencia Basket i van haver de passar més de 3 minuts perquè McCowan anotara els primers punts per a les locals. Les de Rubén Burgos van arremetre amb un altre 0-6, amb dues canastres consecutives de Gil, elevant la diferència a 11 punts i obligant l'entrenador del combinat turc a parar el partit. No obstant això, l'equip de Rubén Burgos va continuar augmentant la renda. Allen l'elevava a 16 després d'un imponent 3+1. Orman Genclik sumava bàsicament des de la línia de tirs lliures aprofitant que les faltes començaven a llastrar a València Basket, que no obstant això va acabar el primer quart 14 punts a dalt.

L'equip taronja va tindre dificultats per a trobar bons tirs en l'inici del segon període. Ocasió que les turques van aprofitar per a retallar, deixant la diferència per davall dels 10 punts. Després de diversos minuts sense veure el cércol, finalment Ouviña desembossava a l'equip en l'equador del quart. Al conjunt de Rubén Burgos li estava faltant paciència en els seus atacs i Lucet va acabar per reduir la diferència a 4 punts per a les turques, obligant al tècnic taronja a demanar temps mort. Romero estirava el xiclet just després amb dues canastres consecutives i el parava l'entrenador local. Robinson forçava una falta de tir a Casas quasi al descans i ValEncia Basket no va poder aprofitar els pocs segons que li van quedar (29-35).

Després del pas pels vestuaris les faltes van continuar sent un dur obstacle per a l'equip taronja. Les jugadores turques van passar de manera recurrent per la línia de tirs lliures. ValEncia Basket es mantenia sòlid malgrat tot i Trahan-Davis va retornar el matalàs de 10 punts. Orman Genclik ho fulminava amb dos triples seguits que estrenyien el marcador a 4 i Rubén Burgos el parava. Allen apareixia en el moment oportú amb un triple que no va impedir que les turques retallaren a 3, però Romero s'encarregava de passar per la línia de 6,75 a continuació per a continuar mantenint al rival a ratlla. La immensitat de McCowan i la qualitat de Robinson no estaven sent fàcils de parar i van arribar a reduir a 1 punt. Orman Genclik va donar la volta al marcador de la mà de Lucet i es posava amb 3 punts d'avantatge després de dues pèrdues del conjunt taronja al final del període.

Les locals van ampliar encara més l'avantatge a 10 punts en l'inici de l'últim quart i l'entrenador de ValEncia Basket parava el partit. El conjunt taronja responia amb un 7-0, tornant a defensar i utilitzant el cap en atac. Robinson i Lucet elevaven la distància a 7 punts mentre les taronja no aprofitaven els seus atacs. L'encert de Gülich des de la línia de 3 punts va ser de vital importància. ValEncia Basket retallava a 4. Mancant menys d'un minut per al final, Robinson col·locava l'avantatge local en 7 punts i a les de Rubén Burgos se'ls esgotava el temps. Ouviña anotava un tripe que reduïa la diferència a 4 i Gülich la posava en 2 a 2,9 segons del final i amb possessió local, però així es quedaria la diferència al final del partit.