Derrota al límit a la Fonteta davant Spar Girona (55-61)

16/01/2022

Valencia Basket va lluitar fins al final, però va acabar cedint al límit davant Spar Girona a la Fonteta en un partit en el qual l'encert no va acompanyar i el lideratge de Cristina Ouviña no va ser suficient. Per fortuna, el average particular amb l'equip català queda a favor del conjunt taronja gràcies a la victòria +14 en l'anada en Fontajau, en cas d'empat al final de la lliga regular. L'equip de Rubén Burgos ocupa momentàniament la tercera plaça, mancant disputar els partits ajornats.

Valencia Basket va remuntar en l'últim quart i va tombar a Spar Girona a la Fonteta, malgrat que l'encert no va acompanyar, en un impol·lut partit de Cristina Ouviña. El conjunt taronja ocupa momentàniament el lideratge, mancant que tots els equips celebren els seus partits ajornats i s'assegura el average amb un rival directe de cara al final de la lliga regular. La Fonteta va jugar un paper especial en la victòria amb més de 3000 persones donant força a l'equip des de la graderia.

Valencia Basket va saltar a pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Bec Allen, Laura Gil i Marie Gülich. Ouviña inaugurava el partit i des dels primers instants va quedar en evidència la igualtat entre tots dos equips. Les defenses s'imposaven davant un marcador que a penes es movia. Spar Girona va arremetre amb un parcial de 5-0 que Ouviña responia des de la línia de tres punts. Quan el conjunt de Julbe va agafar una diferència de 6 punts, Rubén Burgos parava el partit. Allen frenava la mala ratxa taronja amb un triple, però Palau responia sota l’anella per a deixar l'avantatge visitant en 5 al final del primer quart.

El conjunt valencià estava tenint problemes per a ordenar els seus atacs en bona part, a causa de la pressió del seu rival. Araujo, en la seua tornada a les pistes després d'una lesió de llarga duració, elevava la renda de les catalanes a 8 punts. Valencia Basket avançava a ritme de tortuga i la extaronja Reisingerová va ser l'encarregada de pujar la diferència a 10 punts. Ouviña es va posar la capa de salvadora per a alçar a l'equip. Amb un 5-0 particular, reduïa a 5 punts. Spar Girona ho contestava amb un 4-0 que estirava de nou el xiclet i Trahan-Davis retallava al descans (23-31).

L'associació entre Ouviña i Trahan-Davis estava resultant d'allò més efectiva per a Valencia Basket en la seua lluita per donar la volta al marcador. Les de Rubén Burgos van reduir a 4 a base d'insistència, però l'equip visitant fulminava l'intent de remuntada amb un 5-0. Les envestides taronja no tenien suficient força i Burke retornava la renda de 10 punts per a les seues. Valencia Basket reduïa de nou a 5, aquesta vegada després de triple de Romero. Flores ampliava a 7 punts al final del tercer quart.

Encara quedava molt de partit per davant i la diferència era mínima. L'equip taronja no s'havia donat per vençut encara i, amb el suport de la Fonteta, va començar a guanyar terreny. Ouviña va posar a Valencia Basket a tir de pedra amb un triple. Tres punts de diferència i Julbe demanava temps mort. Gülich reduïa a 1 just després, però Onyenwere responia. El partit s'havia tornat molt més calent en aquest punt. La distància va tornar a només 1 punt de la mà de Ouviña i Allen posava a l'equip per davant en el marcador. Es va succeir ara un intercanvi de canastres amb alternança en el marcador. No obstant això, Valencia Basket havia entrat abans en prima i Spar Girona va aprofitar el seu pas per la línia de tirs lliures. A 20 segons l'avantatge era de 4 punts per a les catalanes. Per molt que ho va intentar, a l'equip taronja ja no li va quedar temps per a remuntar.