La setena a Europa arriba amb èpica a Grècia (68-71)

19/01/2022

València Basket s'emporta la victòria de la pista del Promitheas Patres malgrat només comptar amb 6 jugadors de la primera plantilla, i malgrat anar perdent per 7 punts a escassos 3 minuts del final. Un parcial de 0-10 liderat per Josep Puerto i Mike Tobey va donar la volta a un partit d'un esforç màxim de cadascun dels participants.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Sam Van Rossom, Josep Puerto, Louis Labeyrie i Mike Tobey. Un triple del base belga i una cistella des de la mitjana distància de Tobey van replicar la cistella inicial de Grant però Agravanis i Ray van posar per damunt als locals en arribar a la meitat del primer quart (6-5). Tobey, Dimitrijevic i Hermannsson des de la mitjana distància li van donar la volta al marcador però Promitheas defensava el seu avantatge retornant les cistelles fins a un encert d'un Dimitrijevic que va agafar la responsabilitat ofensiva amb Ferrando, Jiménez i Bressan donant relleus junts en pista. Promitheas va encadenar dues cistelles per a tornar a posar-se per damunt abans d'una anella passada de Millán que ho deixava en 14-15 al final del primer quart.

Un triple de Millán va ser replicat per un altre de Simpson i Dimitrijevic es va anar fins a l’anella per a la safata per dues vegades per a posar el 17-22 abans d'una safata de Ray i una cistella en transició de Agravanis. El base normacedoni es va haver de retirar del partit per un colp a l'esquena però el primer que va aportar Hermannson van ser dues assistències per a un 2+1 i una cistella en la pintura de Tobey, la qual cosa es va unir a una safata de Puerto després de recuperació que van portar a Zouros a parar el partit a sis minuts del descans amb 23-29. Hermannsson repartia el joc en atac i amb una cistella de Labeyrie i dos tirs lliures del base islandés l'equip taronja defensava la seua renda tot i el despertar ofensiu de Ray. Labeyrie i Van Rossom des del tir lliure van replicar al triple de Agravanis amb Valencia Basket ajuntant a les seues tres bases professionals en pista i amb Puerto de quatre aguantant per a arribar al descans amb 35-36.

Un triple de Labeyrie va obrir la segona meitat i Dimitrijevic es va escórrer fins a l’anella per a la safata però cinc punts seguits de Ray mantenien el partit equilibrat. Neno va trobar la passada per al mat de Tobey però dues cistelles de Gaddy i un mat de Grant van posar per damunt als locals per primera vegada en molts minuts amb el 46-43 al pas pel minut 24. Agravanis va ampliar el parcial local a un 9-0 amb un 2+1 però l'equip taronja el va tallar amb un alley-oop que va baixar Tobey. L'equip grec es recolzava en Agravanis i un 2+1 de Hunt per a ampliar la seua renda a nou amb el 54-45 i tres punts de Tobey eren contestats per un triple de Gkikas. Hermannsson en acció individual i dos tirs lliures de Millán ho deixaven en 57-52 amb deu minuts per jugar.

Una recuperació de l'aler de La Rioja va acabar en una cistella de Van Rossom i Hermannsson va trobar a Labeyrie per al mat abans d'un triple de Simpson al qual va respondre Van Rossom amb un altre. De nou amb tres bases en pista, el belga va trobar a Tobey per a baixar un alley-oop que col·locava un per damunt al quadre taronja abans que dos tirs lliures de Agravanis ho deixaren en 62-61 a cinc minuts del final. Un triple de Simpson i tres tirs lliures, un d'ells d'una tècnica a la banqueta que era la cinquena de Labeyrie van estirar la renda local fins al 68-61 amb un poc més de tres minuts en el rellotge però Puerto, de nou en funcions de quatre, va clavar el triple i un palmeig de Tobey retallava a dos entrant ja en els últims dos minuts. Després d'una bona defensa, Puerto va trobar a Tobey baix l’anella per a igualar el partit Gkikas va fallar el triple i va haver-hi falta sobre Puerto, que es va deixar un dels tirs lliures per a posar a dalt a Valencia Basket. Promitheas no va anotar i Puerto va assegurar el rebot per a esta vegada no perdonar des de la línia de personal. El triple final dels grecs no va entrar i Valencia Basket va sumar un valuós triomf malgrat l'adversitat per 68-71.