Valencia Basket colpeja primer en Polkowice (77-85)

27/01/2022

Partit complet de Valencia Basket en Polkowice per a donar el primer colp en l'anada dels huitens de l'Eurocup Women. El conjunt taronja dominó de principi a fi per a traure una bona renda abans d'afrontar el xoc de tornada a la Fonteta la setmana vinent, que atorgarà el bitllet per als quarts de final. Una victòria aconseguida amb pur treball d'equip amb Cristina Ouviña, Bec Allen, Queralt Casas, Marie Gülich i Laura Gil per damunt dels 10 punts. A més, la base aragonesa va finalitzar amb doble-doble de 14 punts i 10 assistències.

Valencia Basket va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Bec Allen, Laura Gil i Marie Gülich. El primer punt del partit arribava per a Gülich des del tir lliure. La primera canastra en joc es resistia per a tots dos equips fins que Mavunga obria la veda per a les seues i poc després ho feia Romero per a les taronja. Es va produir llavors un intercanvi de canastres en el qual Valencia Basket portava la davantera, però amb diferències mínimes. Bona part dels punts de l'equip de Rubén Burgos arribaven de la mà de Gülich, molt encertada des de la línia de triples. Quan les visitants van completar un parcial de 2-9, posant un primer avantatge de 6 punts, el tècnic local el parava. Mavunga frenava aqueix parcial just després. Contell elevava la renda a 8 punts des del tir lliure. Gertchen reduïa des del triple i Gil la posava en 7 al final del primer quart.

El vendaval taronja arribava en l'inici del segon quart. Un 7-0 d'eixida protagonitzat per Allen i Casas doblegava la diferència i l'entrenador polonés es veia de nou obligat a demanar temps mort. Gertchen tallava el parcial amb un triple. Es van succeir uns minuts de sequera provocats, principalment, per pèrdues. Trahan-Davis ho arreglava fent-se fort en el rebot ofensiu i Casas posava la màxima fins al moment en 15 punts. La falta d'encert estava passant factura a les poloneses, que estaven fallant fins als tirs alliberats. Wheeler apareixia llavors per a col·locar un triple que reduïa les distàncies a 12 punts al descans (27-39).

Polkowice estrenava la segona part amb un 5-0 baixava la diferència a 7 punts. Tornaven a estar en partit. Un esglai d'una possible lesió d'Allen havia deixat a les taronja alguna cosa desubicadas. L'australiana no va tardar a tornar a pista i Romero va frenar el parcial des de la línia de 6,75. Precisament Allen posava la màxima del partit en 16 punts amb dos triples seus consecutius. Les poloneses ho retornaven amb un 8-0, amb dos triples de Cado inclosos, i Rubén Burgos ho parava. Valencia Basket responia amb un 6-0 i de nou Cado colpejava des del triple, però les taronja seguien per damunt dels 10 punts d'avantatge. La magnífica direcció de Cristina Ouviña estava sent absolutament vital. Allen tancava el quart amb un triple i la diferència era de 13 punts per a afrontar els últims deu minuts de partit.

El conjunt polonés arrancava el quart amb un xicotet 4-0 que trencava aqueixa barrera de 10 punts. Encara que Valencia Basket feia la seua pròpia rèplica, Polkowice de nou baixava a 9. Gülich tornava a ser l'estendard taronja quant al que anotació de refereix. Els triples de Gertchen mantenien en partit al seu equip, al qual se li esgotava el temps. Van continuar sumant de tres en tres i Mavunga les va posar a 7 punts amb encara més de dos minuts i mig per disputar-se. L'equip de Rubén Burgos va entrar en problemes en aqueix tram, davant la defensa polonesa que havia elevat la seua pressió. Les bones notícies per a Valencia Basket eren que el temps continuava passant i el seu rival tampoc sumava. Allen va col·locar la diferència en 9 punts mancant un minut i un 2+1 de Ouviña sentenciava el partit. Això sí, Mavunga retallava la renda al final del partit.