La ratxa europea es talla en la pròrroga en Gran Canària (91-90)

01/02/2022

València Basket posa fi a 4 victòries consecutives caient en el Gran Canària Arena en la prorroga en un partit dur i exigent que va poder caure per a qualsevol de les dues parts. Els taronja comptaven amb un marge de 8 punts poc després del final, però la reacció groga va forçar el desempat, on es va decidir el partit.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Neno Dimitrijevic, Xabi López-Arostegui, Jaime Pradilla i Mike Tobey. Un triple de Dimitrijevic va replicar l'encert inicial dels grocs i un altre de Hermannsson va posar per primera vegada per damunt al quadre taronja. Encara que Salvó va empatar el partit, López-Arostegui també va encertar des de darrere de l'arc però Stevic i Ennis van canviar de nou el sentit del partit i Pustoviy col·locava el 12-9 en arribar a la meitat del primer quart. Hermannsson va clavar el triple des de la cantonada i Dubljevic va retornar des del tir lliure la cistella de Stevic però Gran Canària va encadenar dues accions positives per a posar el 18-14. L'equip taronja treia ara sí benefici del bons amb Van Rossom i Rivero es va fabricar la cistella per a deixar-ho en 20-18 al final del primer quart.

Ilimane i Khalifa van estirar la renda local fins a un triple de Dubljevic i una assistència del capità per a la cistella de Rivero que ho empatava de nou i portava a Fisac a parar el partit. Després de l'aturada, un tap del Papi va obrir el camí per a un triple de Van Rossom i una bona defensa per a la safata de Labeyrie, encara que un triple de Slaughter posava el 27-29 a sis minuts per al descans. Van Rossom va retornar l'encert des de darrere de l'arc però Slaughter i Pustoviy van reduir la renda taronja a un punt abans d'una cistella després de rebot ofensiu de Labeyrie. El pivot ucraïnés del Gran Canària va agafar el protagonisme ofensiu dels seus però Dimitrijevic defensava la renda taronja fins que un triple de Ennis ho empatava i una cistella de Khalifa Diop manava el partit al descans amb 38-36.

Pradilla en la pintura va ficar les dues primeres de la segona meitat i un triple de López-Arostegui allargava el parcial d'eixida a un 0-7 abans d'un encert de Khalifa Diop. El pivot dels grocs culminava les accions ofensives del seu equip per a posar el 44-45 en arribar a la meitat del tercer quart. Stevic va tornar a posar per damunt als locals però un palmeig de Tobey va tallar el parcial en 6-0 i Hermannsson va convertir el triple després de rebot ofensiu però un 2+1 de Pustovyi ho apretava de nou amb el 49-50 al pas pel minut 28. Prepelic va anotar des del tir lliure però un triple de Ilimane Diop va empatar el partit de nou abans d'un altre triple, obra de Prepelic. Tobey va retornar la cistella de Slaughter però un triple sobre la botzina de l'escorta groc el deixava amb empat a 57 amb deu minuts per jugar.

Slaughter continuava tirant de l'ofensiva del seu equip amb un altre triple però Prepelic va anotar la safata i un triple per a mantindre el partit igualat malgrat la canastra de Pustovyi. L'eslové de Valencia Basket va tornar a convertir des de darrere de l'arc en un duel anotador que Slaughter li mantenia amb quatre punts seguits per al 66-65 a sis minuts del final. Prepelic va repetir amb el triple i després d'una bona defensa, Rivero també va convertir des de darrere de l'arc abans de dos tirs lliures de Kramer. Rivero defensava l'avantatge taronja amb dos tirs lliures i una safata tot i el contacte però Slaughter, Pustovyi i un 2+0 de Stevic ho deixaven en 73-75 en entrar en els últims tres minuts. Prepelic va convertir dos des del tir lliure, l'equip taronja va defensar la següent acció i Labeyrie va aprofitar el seu avantatge en el pal baix per a traure un altre viatge a la línia de personal, on tampoc va perdonar. Slaughter no va anotar i Van Rossom va trobar a Labeyrie en carrera per a augmentar la renda a huit amb dos minuts per jugar. Ennis anotava, Rivero es deixava els dos des del tir lliure i Brussino clavava el triple per a posar el 78-81 amb 72 segons per jugar. Valencia Basket no va poder anotar i Slaughter empatava el partit a 81 amb 35 segons en l’encontre. Ni Prepelic ni Ennis van anotar i el partit es va anar a la pròrroga.

Brussino va obrir el temps extra amb un triple i una assistència per al mat de Khalifa Diop que portaven a Peñarroya a gastar el temps mort. Dubljevic des del tir lliure tallava l'ampli parcial en contra però l'equip groc continuava trobant a Khalifa baix l’anella. El capità va palmejar dins un tir de Van Rossom i Rivero va convertir en dos punts un rebot ofensiu per a retallar a un però un 2+0 de Diop posava el 90-87 ficats ja en l'últim minut de la pròrroga. Valencia Basket no va anotar, Slaughter es va deixar un des del tir lliure i Van Rossom va ficar el triple ràpid. Gran Canària va amagar la pilota els últims tres segons i el triomf es va quedar a l'illa per 91-90.