Valencia Basket estarà en quarts de l'Eurocup Women (63-66)

02/02/2022

Valencia Basket va patir contra Polkowice però va acabar traient l'eliminatòria de huitens per a aconseguir el bitllet per als quarts de final. Després del triomf en l'anada per 8 punts, les taronja podien permetre's fins a una derrota de 7 punts per a passar a la següent ronda. En un enfrontament molt igualat, les poloneses van arribar a agafar un bon avantatge, però Valencia Basket va saber recompondre's en els últims minuts amb un final d'infart. Bon partit de Cristina Ouviña, Laura Gil, Marie Gülich i Bec Allen per a aconseguir l'objectiu dels quarts.

El conjunt taronja va saltar a la Fonteta amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Bec Allen, Laura Gil i Marie Gülich. Inaugurava el partit Spanou per a les poloneses i Casas ho feia per a Valencia Basket des del tir lliure. No obstant això, el parcial d'eixida era de 1-6. Molt erràtiques les de Rubén Burgos en l'inici de la trobada, que van tardar quasi 4 minuts a anotar canasta en joc davant el mur polonés. Fins aleshores havien hagut d'anar sumant d'un en un. Després d'un parcial visitant de 0-5, posant un avantatge de 6 punts, el tècnic taronja parava el partit. Valencia Basket responia amb un 9-2, amb 5 punts d'Allen, que donava la volta a la truita. Un punt a dalt i ara era l'entrenador visitant qui demanava temps mort. Wheeler donava la rèplica. El parcial particular d'Allen aconseguia els 7 punts consecutius i Gil li agafava el testimoni per a posar-se 4 punts a dalt. Wheeler retallava des del tir lliure al final del quart.

Mavunga tornava a posar al seu equip per davant amb un 2+1 en l'inici del segon període. Es produïa aleshores una alternança en el marcador davant la igualtat de tots dos equips. La base aragonesa va portar la batuta anotadora de Valencia Basket en aqueixos minuts. Quan Polkowice es posava 3 punts per davant, després d'un xicotet parcial de 4-0, Burgos no esperava més i buscava frenar-ho demanant temps mort. Gil aconseguia fer-ho amb 4 punts seguits. Les defenses dominaven el partit. Tots dos equips tenien dificultats per a anotar i la igualtat era màxima. Poc abans del descans, Casas col·locava el +2, però Spanou el fulminava amb un triple i les poloneses s'anaven per davant a vestuaris.

El tercer quart començava amb un 0-4 de Polkowice, que posava un avantatge de 5 punts. La rèplica taronja no tardava a arribar. Un 7-0 i ara Valencia Basket es posava per davant, provocant el temps mort visitant. La tònica del partit va passar a ser colp per colp i es mantenien les distàncies mínimes. Després d'un xicotet parcial a favor de Polkowice que deixava les diferències en 3 punts, Rubén Burgos ho parava. Malgrat que Gil contestava, a continuació les poloneses col·locaven la seua màxima del partit en 7 punts. Valencia Basket no aconseguia aprofitar la seua última possessió per a retallar i amb esta diferencia s'anava el partit als últims deu minuts.

Les de Rubén Burgos necessitaven tornar a endollar-se, però Mavunga ampliava l'avantatge visitant a 9 punts. Un 4-0 retornava les bones sensacions al conjunt taronja, però es quedava ací. Polkowice va continuar augmentant les distàncies i la mateixa Mavunga col·locava la renda en 11 punts, la qual cosa suposava anar guanyant l'eliminatòria per 3. Rubén Burgos demanava temps mort, però la defensa polonesa semblava inexpugnable. Valencia Basket continuava esgotant possessions sense trobar bones opcions de tir. Les jugadores taronja estaven bloquejades i passaven els minuts sense poder reduir aqueixa diferència. Gertchen va augmentar a 12. Bec anotava un triple amb poc més d'un minut de partit que reduïa a 9 i deixava en només 2 els punts que el conjunt taronja necessitava anotar per a passar a quarts. Gülich anotava aleshores un valuosíssim 2+1 a 38 segons per al final. Les taronja tenien un +2 global. Gil feia créixer aqueixa renda des del tir lliure i Gülich l'augmentava més per a finalitzar i aconseguir el bitllet a quarts.