Sòlid triomf a Vitòria abans de l'aturada (65-86)

04/02/2022

Valencia Basket va aconseguir una còmoda victòria a Vitòria davant Kutxabank Araski en la J15 ajornada de la LF Endesa, abans d'afrontar una aturada en el qual estarà quasi dues setmanes sense competir. El conjunt basc va lluitar fins al final, però les baixes en l'equip van acabar per llastrar-li enfront d'un equip taronja que va saber començar i tancar el partit de la millor forma possible. Un triomf molt coral amb fins a 7 jugadores per damunt dels 10 crèdits de valoració que manté a l'equip en els llocs alts de la taula.

El conjunt taronja va saltar a la pista de Mendizorrotza amb Cristina Ouviña, Ángela Salvadores, Bec Allen, Celeste Trahan-Davis i Marie Gülich. Estrenava el partit Trahan-Davis i ho feia a continuació Atkinson per a les seues. Mentre Valencia Basket sumava des del tir lliure, Araski havia eixit molt endollat i responia cada colp. A un 5-0 de les visitants, Asurmendi ho tallava des del triple. El ritme de joc era frenètic i quan les de Rubén Burgos agafaven un primer avantatge de 6 punts, Urieta parava el partit. El parcial de 9-0 el frenava Zec des del tir lliure, però el conjunt basc estava tenint molts problemes per a anotar en joc. Romero va posar el +16 al final del primer quart amb un triple.

Segura estrenava el segon amb un altre triple que elevava la diferència a 19 punts mentre Araski seguia sense anotar. Finalment, Alonso de Armiño frenava la sequera de les locals. Poc després Gil col·locava l'avantatge taronja en 21 punts. El combinat de Made Urieta intentava retallar amb un xicotet 4-0 que Rubén Burgos intentava que s'ampliara demanant temps mort. Dongue anotava un triple a continuació que deixava el parcial en 7-0. Malgrat que Valencia Basket ho frenava, els atacs estaven sent bastant precipitats i estaven permetent córrer a Araski. D'aquesta manera, Atkinson reduïa la diferència a 12. Encara que el tècnic taronja tornava a parar-lo, les valencianes no reaccionaven i Asurmendi baixava la diferència a 9. Salvadores ho contestava des del triple, però les basques estaven ja a tir de pedra. Valencia Basket va sumar de tres en tres per a buscar la màxima distància possible al descans (31-45).

La primera després del pas pels vestuaris era per a Atkinson. El conjunt taronja cap a un xicotet 4-0 però les locals continuaven anotant, però les de Rubén Burgos no tardarien a enlairar-se. Parcial de 11-2 i Segura posava la guinda amb un triple que elevava les distàncies fins als 20 punts. Urieta ho parava i Dongue feia la rèplica també des de la línia de 3,75. Valencia Basket va continuar mantenint una bona renda durant els següents minuts mentre Araski apel·lava als punts de Atkinson, que de moment només impedien que les taronja s'enlairaren. Al final del tercer període les locals aconseguien reduir alguna cosa el seu desavantatge amb canastres de Asurmendi i Atkinson, deixant-la en 12 punts.

Els desajustaments defensius van continuar colpejant a Valencia Basket. Alonso reduïa a 10 punts i, malgrat que les taronja feien un 4-0, García tornava a retallar la diferència amb un triple. Araski seguia en partit, però el conjunt de Rubén Burgos va reaccionar a temps per a fulminar aqueixes opcions. Un 7-0 protagonitzat per Allen i Gil mancant menys de 5 minuts col·locava la renda en 18 punts. L'entrenadora local ho parava, però no va aconseguir parar a Valencia Basket. L'avantatge va aconseguir els 25 punts de la mà de Gülich i el partit estava més que segellat.