El 10é projecte ‘One Team’, amb suport de la Fundació “la Caixa” i CaixaBank, rep als embaixadors

10/02/2022

CaixaBank, a través d'una aportació econòmica de la Fundació “la Caixa”, ha mostrat el seu suport al 10é projecte ‘One Team’ de Valencia Basket que té com a objectiu desenvolupar hàbits saludables de superació personal, que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral.

 

Els ‘ambaixadors ‘One Team’ de Valencia Basket, Víctor Claver, Jasiel Rivero i Raquel Carrera, han participat en l'última sessió de la desena edició del programa de Responsabilitat Social Corporativa de Euroleague Basketball que l'entitat taronja està desenvolupant en L’Alqueria del Basket amb la Fundació Proyecto Vivir. Com en tots els projectes anteriors, el club ha comptat de nou amb el suport de CaixaBank, a través de la Fundació “la Caixa”.

 

Gràcies a la seua capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, la major d'Espanya, amb presència en 2.200 municipis, pot detectar les necessitats locals i fer costat a la Fundació “la Caixa” en la canalització de les ajudes econòmiques a les entitats socials. En 2021, a través de les oficines de CaixaBank, s'ha contribuït a impulsar 7.600 projectes socials de 6.500 entitats.

 

Els jugadors taronja han estrenat la condició d'ambaixadors compartint una sessió de diversió i entrenament amb els joves participants en el programa, que no han dubtat a demostrar durant els exercicis als tres protagonistes els avanços que han protagonitzat en la pràctica del bàsquet durant les sessions anteriors.

 

Per a finalitzar, els ambaixadors han entregat als participants un diploma per a reforçar la bona actitud amb la qual han afrontat les sessions dutes a terme fins ara.

 

Com ha sigut una constant en tots els projectes ‘One Team’ en els quals s'ha embarcat Valencia Basket, els ambaixadors no han faltat a la cita a l'hora de donar suport a les iniciatives que el club està desenvolupant dins del programa de Responsabilitat Social Corporativa de Euroleague Basketball.

 

L'objectiu fonamental dels coach ha sigut que, a través de la pràctica del bàsquet, els participants visquen experiències positives i desenvolupen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot això, usant l'esport com a vehicle per a compartir valors socials, amb els joves de la Fundació Proyecto Vivir, fundada en 1994, que treballa per la formació de les persones, especialment dones en situació de vulnerabilitat.

 

A més, esta ONG també treballa amb la infància, contribuint al fet que estos xiquets i xiquetes complisquen tan bé com siga possible el ritme d'aprenentatge que se'ls demana en els seus col·legis i proporcionant el suport que des de les seues cases no se'ls pot donar per diversos motius. Una vegada més, a l'hora d'aconseguir estos objectius, el paper de la Fundació “la Caixa” i CaixaBank ha sigut vital perquè, gràcies a la seua col·laboració, s'ha aconseguit que el projecte siga una realitat.

 

Una vegada finalitzada la jornada, els ambaixadors han valorat l'experiència. “És positiu que fem este tipus d'activitats i és útil per a ells per a aprendre. Hem parlat sobre valors importants de l'esport, i això és bàsic”, ha dit Víctor Claver. Jasiel Rivero compartia la seua opinió: “Crec que hauríem de fer més activitats com esta. Sempre estarem preparats per a ajudar estos joves a tindre la millor vida possible, és molt important”. També Raquel Carrera ha gaudit de l'activitat. “Crec que és molt important per a ells i per a nosaltres. Si hem arribat és per tota la gent que ens segueix, com ells. I cada vegada que venim i veiem com estan treballant és un plaer”, ha assegurat.

 

Per part seua, Encarna Alcaide, responsable d'Acció Social de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, no va voler perdre's la cita. “La Fundació “la Caixa” i CaixaBank col·laborem des de fa temps amb el projecte ‘One Team’, alineat amb les nostres línies prioritàries. Acompanyem als xiquets i xiquetes per a millorar la seua qualitat de vida i procés educatiu a través dels valors de l'esport”, ha apuntat.

 

Dotze sessions, un objectiu

 

Este projecte ‘One Team’ s'ha compost de dotze sessions d'entrenament desenvolupades els dijous des del passat 21 d'octubre.

 

Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenvolupen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot això a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajuda els participants a conéixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenvolupament personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.


TAGS: