Superats en la pista del Río Breogán (99-82)

13/02/2022

Valencia Basket va vore com la seua bona dinàmica en la Liga Endesa es va acabar en la pista del Río Breogán en caure per 99-82 en un partit en el qual va ser clarament superat per l'equip gallec en la segona meitat. Després d'un inici igualat, l'equip taronja va trobar encert en el tir de tres punts per a anar-se guanyant al descans però després de la represa el festival ofensiu de l'equip celeste en el tercer quart, liderat de nou per Musa (31 punts i 47 de valoració) i la falta d'encert de l'equip taronja en l'últim van fer impossible tindre opcions de disputar la victòria.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Xabi López-Arostegui, Víctor Claver, Jaime Pradilla i Mike Tobey. Un alley-oop baixat pel pivot taronja en la vesprada en la qual complia el seu partit 200 va ser la primera cistella taronja per a replicar a l'encert inicial de Quintela però el quadre celeste va castigar les pèrdues per a posar el 6-2 abans d'un triple de Claver, que arribava al seu partit 250 com taronja. Mahalbasic i un triple de Musa van estirar un poc més la renda local però Pradilla en la pintura i un triple de Hermannsson posaven el 12-10 en arribar a la meitat del primer acte. L'islandés en una acció individual va allargar el parcial taronja per a empatar el partit encara que Musa i Kalinoski defensaven l'avantatge local. Dubljevic i Bell-Haynes van intercanviar cistelles i Prepelic va retornar en la pintura els tirs lliures de Sakho per a deixar-ho en 20-16 al final del primer quart.

Un 2+0 de Prepelic i una cistella per elevació de Van Rossom equilibraven els punts d'un Sakho convertit en el finalitzador ofensiu dels gallecs en l'inici del segon acte. Un triple de Van Rossom i dos tirs lliures de Dubljevic mantenien a un al quadre taronja i Rivero tampoc fallava des de la línia de personal però un triple de Musa i Mahalbasic posaven el 33-27 a cinc minuts per al descans. Rivero es va fabricar la safata contra tot i Van Rossom va convertir el triple per a retallar però un triple de Kalinoski posava el 37-32 abans que Puerto li replicara amb un altre. Pradilla i Hermannsson van allargar la ratxa taronja en el triple amb dos encerts seguits per a posar per primera vegada per davant al Valencia Basket. Després d'un parell de bones defenses, Pradilla va repetir però en la pintura però una cistella de Bell-Haynes ho manava al descans amb 41-43.

Musa va obrir la segona meitat amb un triple i malgrat un ganxo de Dubljevic, el bosnià primer va assistir a Cruz per a la safata i després va traure una falta de tres tirs per a posar el 49-45 després de dos minuts de segona meitat. Pradilla va clavar el triple i després va assegurar el rebot perquè en l'altre costat Prepelic repetira des de darrere de l'arc abans que Musa ficara el seu quart triple. Dubljevic en el pal baix mantenia a un a l'equip taronja però Quintela va obrir un parcial que van continuar Bell-Haynes i un triple de Cruz per a posar el 63-53 a quatre minuts per a acabar el tercer quart. Després del temps mort, Valencia Basket va fallar per dues vegades i Cruz va fer més gran la ferida amb un altre triple abans que López-Arostegui tallara el parcial amb un encert des de la mitjana distància. La confiança de l'equip gallec seguia disparada i anotava en cada viatge amb Musa replicant a un triple de Van Rossom i Bell-Haynes ficant un altre per a posar 14 a baix al quadre taronja. Puerto i Tobey anotaven de dos i Prepelic un triple baix l'aiguat ofensiu dels locals per a deixar-ho en 76-65 amb deu minuts per jugar.

Dimitrijevic va anotar ràpid per a començar l'últim acte i Rivero no es deixava res des del tir lliure, però Kalinoski mantenia estable la renda local i l'augmentava al 82-69 a sis i mig del final. L'equip taronja no trobava l’anella i el quadre local feia créixer el seu avantatge des del tir lliure fins als 19 punts abans d'un triple de Van Rossom. Valencia Basket va tirar d'orgull per a tractar de rebaixar el seu desavantatge en els últims minuts amb l'empenyiment dels joves Puerto i Pradilla però el marcador final es va quedar en 99-82.