Remuntada i triomf davant Lointek Gernika (62-72)

17/02/2022

Valencia Basket trau una gran victòria en la seua visita a Lointek Gernika. Després d'una primera part en la qual el rival va ser superior, el conjunt taronja va reaccionar i va aconseguir remuntar liderat per les brillants actuacions de Bec Allen (19 punts, 3 rebots, 1 assistència i 1 tap) i Laura Gil (12 punts, 7 rebots, 3 assistències, 2 recuperacions i 1 tap). L'equip de Rubén Burgos aconsegueix així el quinzé triomf en LF Endesa després de l'aturada de dues setmanes.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Bec Allen, Laura Gil i Marie Gülich. La primera cistella del partit era per a Gil i Silva estrenava a les seues de tres. Tots dos equips sumaven de tres en tres en el començament del partit. Encara que Valencia Basket havia agafat la davantera, Lointek Gernika no tardava a donar-li la volta amb dos triples seguits de Bjorklund que culminava la extaronja Moore sota el cércol per al 8-0. Quan les locals agafaven un primer avantatge de 4 punts, Allen apareixia per a posar la mínima distància. No obstant això, la fluïdesa del conjunt basc estava sent major i van tornar a ampliar la diferència fins als 7 punts. En aqueix moment era Ouviña la que frenava el parcial, però Higgs retornava la renda per al seu equip al final del primer quart.

Valencia Basket reaccionava amb un 4-0 d'eixida en el segon període i el desavantatge es reduïa a 3. Pitxer d'aigua freda a continuació amb 10-0 de Lointek Gernika que elevava la distància a 13 punts. Molts desajustaments defensius de les taronja i falta de paciència en atac que van provocar el temps mort de Rubén Burgos. Gülich anotava per a posar fi a aqueixa sequera, però les basques continuaven sumant i Higgs col·locava l'avantatge local en 16. Els estaven entrant tots els tirs. La rèplica de les valencianes arribava amb un 5-0 i ara ho parava Lointek Gernika. El parcial taronja arribava als 10 punts, baixant als 6 de diferència. Roundtree pujava a 8, però una jugada de pissarra perfecta culminada per Allen des del triple deixava distàncies mínimes al descans (40-35).

El combinat de Rubén Burgos arribava després del pas pels vestuaris de la millor manera possible. Triple de Romero i el desavantatge quedava en només 2 punts. Poc després, Ouviña retallava a 1. Lointek Gernika contestava amb un parcial de 4-0, però Valencia Basket ja estava ficat en partit i culminava la seua remuntada amb un 9-0 i posant-se quatre punts a dalt. El tècnic local demanava temps mort. L'equip taronja va continuar enlairant-se i Romero col·locava la renda en 8 punts. Mantenint a ratlla a les locals durant diversos minuts, en la recta final del quart Trahan-Davis elevava aqueix avantatge a 10 punts. Silva reduïa des del tir lliure.

Quasi dos minuts van haver de passar perquè es moguera el marcador en l'últim període. Lointek Gernika continuava reduint gràcies a la línia de 4,60. S'havien posat a 6 aprofitant la falta d'encert de Valencia Basket, que estava abusant del tir exterior i no entraven els tirs. Després de canastra de Moore la diferència quedava en 4 punts. Allen ficava en aqueix moment els primers punts del quart i sostenia l'ofensiva de l'equip. Trahan-Davis apareixia a continuació i l'avantatge taronja pujava a 9 punts amb menys de 4 minuts de partit per davant. Encara que l'entrenador local demanava temps mort, Valencia Basket va continuar enlairant-se. La màxima aconseguia els 13 punts i l'equip de Rubén Burgos tenia en la butxaca el triomf.