Èxode (quasi) total en les finestres FIBA de febrer

21/02/2022

L'activitat esportiva col·lectiva del primer equip masculí del Valencia Basket es deté esta setmana amb el desplaçament d'onze dels dotze jugadors de la primera plantilla masculina a les concentracions de les seues respectives seleccions per a disputar els partits de la segona finestra de la primera fase de classificació per a la Copa del Món 2023.

 

Josep Puerto, Jaime Pradilla i Xabi López-Arostegui (Espanya), Bojan Dubljevic (Montenegro), Sam Van Rossom (Bèlgica), Louis Labeyrie (França), Klemen Prepelic i Mike Tobey (Eslovènia), Martin Hermannsson (Islàndia), Neno Dimitrijevic (Macedònia del Nord) i Jasiel Rivero (Cuba) canviaran durant una setmana la camiseta taronja pels colors dels seus equips nacionals. L'internacional espanyol Víctor Claver no ha sigut convocat després de recuperar-se recentment d'una llarga lesió al peu esquerre i s'exercitarà en solitari a València a l'espera del retorn dels seus companys.

 

Totes les seleccions europees afronten en esta finestra internacional un doble enfrontament contra el mateix rival, jugant un dels partits com a local i l'altre com a visitant a excepció d'Espanya, que ho farà amb Ucraïna, només a Còrdova després que el partit que s'havia de jugar a Kíev el pròxim diumenge 27 de febrer ha sigut ajornat i traslladat a les dates de la següent finestra al juny-juliol, per a quan s'espera que el context polític d'Ucraïna el faça possible. Eixa trobada a Còrdova serà l'única oportunitat en esta finestra perquè Josep Puerto puga convertir-se en el segon jugador format a Valencia Basket que debute amb la Selecció Espanyola absoluta. El dijous i el diumenge jugaran també Dimitrijevic davant Geòrgia, Dubljevic enfront d'Hongria, Labeyrie davant Portugal i Hermannsson enfront d'Itàlia.

 

Jugaran els seus partits el divendres i el dilluns Sam Van Rossom contra Letònia i Klemen Prepelic i Mike Tobey amb Eslovènia davant Finlàndia. En el torneig de classificació americà, la Cuba de Jasiel Rivero exercirà ara com a amfitrió d'esta segona jornada d'enfrontaments que es jugaran en l'Havana. El primer d'ells davant Mèxic i el segon contra Puerto Rico.

 

Finestres FIBA febrer 2022 Valencia Basket

DATA

HORA

PARTIT

JUGADOR

LLOC

Dijous 24

16:00

Geòrgia- Macedònia del Nord

Dimitrijevic

Tbilisi

Dijous 24

18:00

Hongria- Montenegro

Dubljevic

Debrecen

Dijous 24

19:00

França- Portugal

Labeyrie

Dijon

Dijous 24

20:45

Espanya- Ucraïna

Pradilla

López-Arostegui

Puerto

Córdoba

Dijous 24

21:00

Islàndia- Itàlia

Hermannsson

Hafnarfjordur

Divendres 25

01:00

Cuba-Mèxic

Rivero

La Habana

Divendres 25

17:30

Finlàndia- Eslovènia

Prepelic

Tobey

Espoo

Divendres 25

20:30

Bèlgica- Letònia

Van Rossom

Mons

Diumenge 27

18:00

Portugal- França

Labeyrie

Matosinhos

Diumenge 27

18:00

Montenegro- Hongria

Dubljevic

Podgorica

Diumenge 27

20:00

Macedònia del Nord- Geòrgia

Dimitrijevic

Skopje

Diumenge 27

20:30

Itàlia- Islàndia

Hermannsson

Bologna

Dilluns 28

00:00

Cuba- Puerto Rico

Rivero

La Habana

Dilluns 28

17:30

Eslovènia- Finlàndia

Prepelic

Tobey

Koper

Dilluns 28

18:30

Letònia-Bèlgica

Van Rossom

Riga

 

 


TAGS: