Valuosa victòria en la pista del IDK Euskotren (41-61)

23/02/2022

Sòlid triomf del Valencia Basket en la seua visita a IDK Euskotren en el partit ajornat de la J16. L'equip taronja va guanyar amb solvència en una pista complicada jugant des de la defensa, deixant al seu rival en la seua anotació més baixa de la temporada, sobreposant-se a l'absència de Laura Gil, que es va retirar en el segon quart per molèsties després de rebre una falta. Gran partit de Celeste Trahan-Davis, assumint minuts de la seua companya interior, amb un doble-doble de 14 punts i 10 rebots. Valencia Basket suma la 17a victòria en LF Endesa.

L'equip taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Ángela Salvadores, Bec Allen, Laura Gil i Marie Gülich. Ho estrenava Coulibaly per a les locals i posteriorment ho feia Allen de triple per a les taronja, després d'un inici de poc encert per part de tots dos equips. En IDK monopolitzava els punts la interior malià, que estava imparable en la zona. El nivell defensiu del partit estava portant a un marcador molt curt i màxima igualtat. Quan les basques van agafar un avantatge de 3 punts, Laura Gil eixia amb molèsties de la pista després d'una falta. L'equip de Rubén Burgos va saber reaccionar bé, liderat pels punts de Trahan-Davis per a arremetre amb un 9-0 i finalitzar el quart amb un avantatge de 6 punts.

Valencia Basket va seguir en aqueixa dinàmica, amb Romero liderant, fins que el parcial va arribar a 14-0 i un avantatge d'11 punts després de canastra de Segura. Cvitkovic tancava aqueix parcial i el seu equip reaccionava. 2-7 local per a reduir la diferència a 6 punts, obligant a Rubén Burgos a parar el partit. Casas anotava a continuació, amb una canastra acrobàtica a passada de Ouviña, per a estirar una mica el xiclet. Poc després, i treballant des de la defensa, l'equip taronja va fer un 8-0 amb Salvadores com a protagonista, que elevava la màxima fins al moment en 14 punts. Valencia Basket s'anava amb una bona renda al descans i deixant amb pocs punts al seu rival (20-33).

L'eixida de vestuari de les taronja no va poder ser millor, amb un triple d'Allen que pujava la renda fins als 16 punts. IDK feia una bona rèplica amb un 5-0 de la mà d’España, encara que seguia sense poder culminar una remuntada. Apareixia Trahan-Davis en aqueix moment per a tornar a ampliar la diferència des del triple. Cox reduïa i Valencia Basket entrava en problemes amb la quarta falta de Gülich, tenint en compte l'absència de Gil. Allen es va posar a sumar de tres en tres i retornava la màxima de principi de quart al final del tercer període.

Amb un 4-0, el combinat de Rubén Burgos va continuar posant terra pel mig. L'avantatge arribava fins als 20 punts. Les donostiarres van intentar retallar, especialment des del tir lliure, però la defensa de Valencia Basket es mantenia inexpugnable i cada vegada quedava menys temps. El conjunt taronja no va llevar el peu de l'accelerador. 6-0 de Gülich i Casas i el +24 en el marcador allunyava ja qualsevol possibilitat de remuntada de IDK. Rubén Burgos acabava el partit amb Contell i Kalenik juntes en pista ja amb el triomf completament tancat.