La 20a victòria en LF Endesa arriba amb homenatge a les dones (81-65)

06/03/2022

Valencia Basket aconsegueix fer el 2/2 a la Fonteta aquesta setmana. Després del triomf dimecres passat davant Cadi La Seu, el conjunt taronja no va fallar tampoc davant Innova-tsn Leganés. Un gran segon quart del combinat de Rubén Burgos va permetre aconseguir una bona renda davant un conjunt pepiner molt necessitat en la zona baixa de la taula, que va estrényer i va donar problemes fins al final. La Fonteta va celebrar el Dia de la Dona, que és el pròxim 8 de març, amb una gran festa que coincidia amb la volta de l'aforament al 100% y més de 3000 aficionats. Entre moltes altres coses, tota la plantilla va lluir el cognom de les seues mares en l'equipament durant el partit. Les millors van ser Ouviña, Gülich i Trahan-Davis en la 20a victòria en LF Endesa.

L'equip taronja va saltar a pista amb Cristina Ouviña, Ángela Salvadores, Bec Allen, Itzi Germán i Marie Gülich. Inaugurava el partit Hermida i ho feia Germán des del tir lliure per a Valencia Basket. Allen es convertia en el termòmetre de l'equip, encenent-lo amb dos triples seguits davant la falta d'encert en els primers atacs. Un xicotet parcial local de 4-0 posava un primer avantatge de 5 punts, però les pepineres, malgrat la seua curta rotació, havien eixit molt actives en tots dos costats de la pista. Encara que Celeste ampliava la renda de Valencia Basket a 7 punts, uns bons minuts finals visitants, amb canastra sobre la botzina de Muhate, deixaven la diferència en 1 punt al final del primer quart.

El principi del segon quart es convertia en un intercanvi de canastres. Bona part dels punts de les de Rubén Burgos arribaven de la mà de Trahan-Davis, però faltava ordre en atac. Innova-tsn Leganés treia tota la seua artilleria, acompanyada per un gran encert, per a estrényer al màxim el marcador. Burgos parava el partit. L'equip eixia de temps mort amb dos triples seguits de Segura, que elevaven l'avantatge a 8 punts. Tate replicava també des de la línia de 6,75. I llavors arribava el tercer de Segura, amb una confiança enaltida per l'empenyiment de la Fonteta. Valencia Basket continuava sumant de tres en tres amb Germán i Allen col·locant la màxima en 12 punts, obligant l'entrenador visitant a demanar un temps mort que de poc li va servir. Trahan-Davis elevava a 17 la màxima després de 5 punts seguits seus per a tancar el període amb un bon matalàs (48-31).

Després del pas pels vestuaris el ritme del partit es va tornar frenètic. Al ritme de Ouviña, l'avantatge pujava a 21 punts, però quedava molt partit pro davant i Leganés anava a continuar lluitant. Contestaven amb un 6-0 que frenava Gülich amb un 2+1. Dues cistelles consecutives de Palenikova desembocaven en un temps mort de Rubén Burgos. Valencia Basket no va aconseguir desembossar el seu joc a continuació i Palenikova reduïa a 9. Trahan-Davis frenava la sagnia visitant, encara que les pepineres no van deixar d'anotar. Una infal·lible Tate reduïa deixava la diferència en 8, però Romero la posava en 10 punts al final del tercer quart.

Les sensacions no eren bones per a Valencia Basket. Mentre la pilota no volia entrar en el cércol taronja, sí que ho feia en el cércol visitant. Innova-tsn Leganés no deixava a deixar la diferència en 5 punts després de triple de García. Burgos parava el partit a la recerca d'una reacció del seu equip. Ouviña anotava una canastra que era un bàlsam per al seu equip i va donar un bufe d'energia també en defensa. Valencia Basket feia un 6-0 amb una gran Gülich, elevant l'avantatge més enllà dels 10 punts per a tornar a respirar. Amb el triple de Segura mancant 3 minuts per al final, la renda començava ja a tornar a ser considerable. Els punts van continuar arribant per a les taronja i amb els 15 mancant un minut, el triomf estava tancat.