Valencia Basket s'emporta la ‘prèvia’ de la Copa davant Casademont Zaragoza (74-84)

11/03/2022

Gran treball de Valencia Basket en la pista de Casademont Zaragoza. L'equip de Rubén Burgos es va refer d'un primer quart en el qual va faltar encert i les locals van agafar un avantatge, per a donar la volta al marcador en el segon període i dominar la resta del partit. Valencia Basket es va sobreposar també a un intent de remuntada final de les aragoneses, però va saber tancar el triomf. Bon partit de Cristina Ouviña, Celeste Trahan-Davis i Leticia Romero per a posar la victòria 21 en LF Endesa i així afrontar els quarts de final de l'Eurocup Women la setmana vinent amb bon peu.

L'equip taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Bec Allen, Itzi Germán i Marie Gülich. Estrenava el partit Gimeno des del triple i Germán contestava sota el cércol. L'encert, tant de prop com des de lluny, i el domini del rebot va permetre a les locals agafar una primera renda de 9 punts. Valencia Basket no aconseguia circular bé la pilota, la qual cosa va permetre que les saragossanes corregueren i colpejaren amb contundència. Després del temps mort de Rubén Burgos Hempe augmentava a 11 i Ouviña frenava el parcial. Malgrat que el combinat taronja va començar a trobar-se amb el cércol des de dins de la zona, Casademont Zaragoza continuava anotant. Amb el seu tercer triple, Gimeno augmentava a 12. A Valencia Basket no li entrava cap. Els punts de Salvadores suposaven un bàlsam per a l'equip, però el desavantatge al final del primer quart era de 10 punts.

El combinat de Rubén Burgos no va tardar a posar-se les piles en defensa i tancar el rebot. El conjunt aragonés va deixar de ficar i la remuntada taronja arribaria de la mà de Trahan-Davis. 8 punts de la interior per a deixar a l'equip a un punt. Salvadors agafava el testimoni amb un triple per a posar amb 2 punts d'avantatge i Romero el rematava per a augmentar el parcial a 15-0. Calhoun ho frenava, però de la mà de Ouviña la renda arribava a la seua màxima fins al moment amb 8 punts. No obstant això, en la recta final de quart, les locals ficaven 4 punts seguits per a estrényer les coses. A continuació, Valencia Basket feia un 5-0 que Casademont Zaragoza contestava de la mateixa manera. Afortunadament, Germán ficava un triple sobre la botzina que estirava el marcador al descans (40-47).

Allen inaugurava el tercer quart amb dos triples consecutius que elevaven l'avantatge visitant a 13 punts. Calhoun parava el parcial de 9-0 des del tir lliure. La gran defensa de Valencia Basket impedia a l'equip aragonés a retallar les distàncies. Al contrari. Continuava posant terra pel mig. Amb la gran associació entre Romero i Gülich, la renda va créixer fins a 18 punts. Per més que el tècnic local parava el partit, no aconseguia la reacció del seu equip. Casas posava un matalàs de 20 punts, encara que la diferència al final d'aquest període quedava en 18. Valencia Basket havia deixat al seu rival en només 12 punts en el quart.

L'últim arrancava amb triple de Gimeno, retallant a 15, però Segura feia la rèplica de la mateixa manera. Trahan-Davis retornava el +20 al marcador mentre per part de Casademont Zaragoza, Delaere intentava mantindre al seu equip en partit a través dels seus punts. La belga va insuflar forces al seu equip que va completar un parcial que deixava la diferència en només 12 punts mancant 4 minuts per al final del partit. Rubén Burgos el parava, però Hempe anotava de tres per a reduir a 9, mentre Valencia Basket cometia diversos errors en els seus atacs. Per fortuna, Romero tallava la sagnia. Patint, l'equip taronja va mantindre al seu rival a ratlla per a tancar la victoria.