Patiment per a segellar el ple en la setmana fallera davant Casademont Zaragoza (81-79)

20/03/2022

Valencia Basket va haver de patir per a certificar el ple de tres triomfs a casa en la setmana fallera en imposar-se al Casademont Zaragoza per 81-79 en un partit en el qual els homes de Peñarroya van saber sobreposar-se als mals percentatges de tir i als tirs lliures fallats per a acabar sumant la 15a victòria en Liga Endesa. L'equip taronja es va posar per davant amb un parcial d'inici de 11-2 i va dominar durant els primers 15 minuts, però Bone va castigar la falta d'encert en els cinc minuts finals de la primera meitat per a deixar la renda taronja en quatre en arribar al descans. L'escorta de l'equip aragonés va trobar el suport de Radoncic per a posar al seu equip per damunt en el tercer quart però el quadre taronja va trobar a Tobey per a anar-se sis a dalt amb deu minuts per jugar. El Casademont Zaragoza va apretar per a ficar el partit en un final ajustat i quan semblava que el triomf estava controlat, Bone s'obstinava a agarrar als seus al partit i tindre un triple final que no va entrar però que podia haver donat el triomf als seus.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Josep Puerto, Xabi López-Arostegui, Jaime Pradilla i Mike Tobey. Un palmeig de l'aler d'Almussafes va obrir el marcador i Hermannsson va trobar primer a Pradilla per a la safata i després a Tobey per a la cistella en la pintura, la qual cosa va obrir un parcial que van allargar López-Arostegui amb un triple i Pradilla amb un ganxo després de rebot ofensiu per a arribar amb 11-2 a la meitat del primer quart. Puerto va baixar un alley-oop manat per Hermannsson i Pradilla va repetir en la pintura encara que Waczynski i Yusta van activar l'ofensiva aragonesa per a no deixar créixer més la renda local. Els tirs exteriors en bones posicions no entraven i sí que ho feia el de Mobley, però primer Rivero corria el camp per a traure el 2+0 i després afonava la fallada de Dubi per a deixar-ho en 19-11 al final del primer quart.

L'equip taronja va replicar a l'inici anotador de Yusta i Hlinason amb cinc punts de Prepelic i un encert de Dubljevic i dues accions de Rivero posaven per primera vegada l'avantatge per damunt de la desena amb el 29-17. No obstant això, la facilitat amb la qual anotava l'equip aragonés, en este cas amb un triple de Vanwijn, portava a Peñarroya a parar el partit en l'acció següent. Després de l'aturada, Prepelic va retornar el triple i tot i l'encert de Hlinason, l'eslové va repetir amb l'encert, esta vegada des de 10 metres. Un triple de San Miguel posava el 35-25 a cinc minuts per al descans i Bone va baixar la renda taronja a set amb una cistella amb addicional i malgrat un tir lliure de Labeyrie, un triple del propi Bone posava el 36-31 a poc menys de dos minuts per al descans. Després de la fallada taronja, Bone va convertir el triple per a baixar-ho a dos però Labeyrie va anotar des de la mitjana distància per a manar el partit al descans amb 38-34.

La segona meitat va començar amb dos tirs lliures de Prepelic però Bone va continuar el seu idil·li amb el triple i Yusta col·locava el 40-39 abans d'un tir lliure de Pradilla. L'equip taronja no anotava ni en la pintura i Radoncic ho va empatar, amb Bone retornant amb un 2+1 el triple de Prepelic per a mantindre'l igualat. Prepelic va repetir des de darrere de l'arc i Hermannsson va replicar des del tir lliure al mat de Hlinason però un triple de Mobley ho empatava de nou a arribar al minut 25. Un 2+1 de Radoncic posava per primera vegada per damunt als aragonesos amb el 49-52 però un tir lliure de Ferrando i una cistella després de rebot ofensiu de Tobey ho tornaven a empatar. Un tir lliure de Labeyrie i un 2+1 de López-Arostegui retornaven la davantera al quadre local i un triple de Tobey portava al tècnic aragonés a parar el partit. Després de l'aturada, Yusta va fallar el triple i Tobey va continuar sent l'estilet primer traient tres llançaments lliures, dels quals va aprofitar dos, i després baixant un alley-oop. Un 2+1 de Mobley ho deixava en 63-57 amb deu minuts per jugar.

Ni tan sols Hermannsson tenia el dia des del tir lliure, deixant-se un, però Rivero va caçar el rebot de la seua fallada i el base islandés va servir un alley-oop que va baixar Tobey. Hlinason i Waczynski van anotar per a posar el 66-63 a sis minuts per a acabar i l'equip taronja es continuava deixant tirs lliures, la qual cosa va permetre a Mobley empatar el partit amb un triple a 5:43 del final. Dubljevic va trencar el parcial en contra amb un palmeig però Bone ho empatava de nou des del tir lliure abans d'una safata en transició de Pradilla i dos tirs lliures de Xabi López-Arostegui. Bone va anotar el 72-70 ficats ja en els últims dos minuts però la bola va circular per a acabar amb una cistella en la pintura de Pradilla i Radoncic es va deixar un des del tir lliure. El ganxo de Dubljevic no va entrar però l'equip taronja va recuperar la següent pilota i Prepelic va habilitar a Pradilla que va entrar amb força per a convertir el ganxo. El Casademont Zaragoza va tindre fins a tres tirs en la mateixa possessió però no va convertir, va haver-hi falta ràpida sobre Pradilla, que va ficar el segon i Bone va traure un ràpid 2+1 per a acostar-los a tres. Prepelic no va perdonar des del tir lliure, Bone va ficar el triple per a acostar-los a dos i Xabi tampoc va fallar des de la línia de personal. Bone va anotar la safata ràpida, Dubljevic es va deixar els dos llançaments i el triple final de Bone no va entrar perquè el triomf es quedara a la Fonteta per 81-79.