Les vigents campiones s'acomiaden de l'Eurocup Women (67-75)

20/03/2022

Les vigents campiones s'acomiaden de la lluita per revalidar el títol d'Eurocup Women. València Basket va patir en un partit molt físic en la volta dels quarts de final davant Umana Reyer Venezia i no va poder fer valdre els 4 punts d'avantatge que va obtindre en el partit d'anada. El bitllet per a la Final Four de la competició continental és per al combinat de la EuroLeague Women, que va saber aguantar l'empenyiment de la Fonteta. Les de Rubén Burgos van tindre opcions fins a l'últim minut. Un adeu amarg a l'Eurocup Women.

El combinat taronja va eixir amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Bec Allen, Itzi Germán i Marie Gülich. Estrenava el partit l'equip visitant amb un 0-7 que frenava Gülich sota el cércol. Valencia Basket contestava aqueix parcial inicial amb un 6-1 que igualava les coses. No obstant això, Umana Reyer Venezia havia eixit molt encertat i no tardava a posar un avantatge de 8 punts amb 3+1 de Thornton. A més, Germán feia la seua segona falta en 5 minuts. La intensitat defensiva per part de tots dos equips era absoluta, encara que a l'equip de Rubén Burgos li estaven llastrant més les faltes. Encara que Ouviña reduïa a 5 des del triple quasi al final del quart, una extraterrestre Anderson responia de la mateixa manera sobre la botzina per a retornar la renda visitant a 8.

Smorto ampliava la màxima de les italianes a 11 punts amb un triple. Gülich feia la rèplica, però el Venècia continuava anotant. Valencia Basket no aconseguia frenar els seus atacs i arribaven tard en les rotacions defensives. El joc interior taronja s'encarregava de reduir a 5 punts el desavantatge. Per desgràcia, dos triples consecutius de l'equip visitant tornaven a col·locar la màxima d'11 punts. Valencia Basket eixia després de temps mort amb un 5-0 de Gülich. L'alemanya estava sent vital sostenint a l'equip i en el moment perfecte va aparéixer Allen. L'australiana reduïa a 3 punts des de la línia de 6,75 i el tècnic italià parava el partit. Després del temps mort, Casas estrenyia encara més les coses, deixant la diferència en un. Bestagno tallava el parcial des del tir lliure (41-44).

Allen estrenava el tercer quart amb un triple. Casas i Gülich completaven el parcial de 8-2 d'eixida per a posar a Valencia Basket per primera vegada per davant en el partit amb +3. L'equip taronja va portar la davantera durant diversos minuts, però Thornton li va donar la volta amb un 5-0 particular, que posava a les visitants amb 1 punts d'avantatge. Umana Reyer Venezia va aprofitar l'empenyiment de Thornton per a col·locar una diferència de 5 punts. Ara a Valencia Basket no li entraven els tirs. Trahan-Davis reduïa a 4 al final del tercer període.

Anderson estirava el xiclet a 7 punts en l'inici de l'últim. El temps s'anava esgotant i els nervis estaven a flor de pell. Rubén Burgos parava el partit. No obstant això, després del temps mort, les venecianes ampliaven a 8 punts la seua renda. L'encert d'Allen va ser com a aigua de maig. A través dels seus punts, l'equip taronja reduïa a 3 el desavantatge i ara era l'entrenador italià qui demanava temps mort. Umana Reyer Venezia ampliava a 7 punts amb un dolorós 4-0. Valencia Basket desencertava en les seues decisions ofensives i el tècnic taronja parava el partit de nou. Allen acurtava a 5 punts i a l'equip li valia amb perdre de 3 per a aconseguir el bitllet. Per desgràcia. Un 2+1 d'Anderson mancant 32 segons per al final, tornaven a allunyar a les visitants a 8 punts. Calia ficar 4 punts per a anar a pròrroga o 5 punts per a guanyar. Valencia Basket va anar fent-se valdre de les faltes, però la diferència era massa àmplia. No va poder ser.