Derrota ajustada en Bursa (92-89)

23/03/2022

València Basket cau en la seua visita a Turquia en un partit igualat que es va resoldre en els segons finals. Xabi López-Arostegui va destacar amb 17 punts i 23 de valoració en un bon partit del jugador del planter Guillem Ferrando. Víctor Claver va tornar a jugar després de superar el COVID.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Xabi López-Arostegui, Josep Puerto, Jasiel Rivero i Mike Tobey. Un encert després de rebot ofensiu del cubà va ser l'única cosa que va poder oposar l'equip taronja al bon inici local, que amb un triple de Dudzinski posava el 7-2 després dels primers tres minuts. Tobey va trobar l’anella pel camí del centre i López-Arostegui va convertir en acció personal però una antiesportiva xiulada a Hermannsson deixava el marcador en 10-6 en arribar a la meitat del primer acte. L'entrada de Prepelic va millorar l'atac taronja, encara que ho va fer amb dues assistències de l'eslové a Tobey, la segona amb tir addicional convertit però l'equip turc continuava trobant a Hayes per a mantindre's per damunt. Un triple de Ferrando va empatar el partit i quatre punts seguits de Claver van posar per primera vegada per damunt al quadre taronja abans d'un triple i una safata de Andrews per a deixar-ho en 21-18 al final del primer quart.

Un ganxo de Dubljevic després de rebot ofensiu i una safata de Prepelic donaven rèplica a un triple de Needham i Pradilla es deixava un des del tir lliure abans d'un nou triple de Needham. L'ala-pivot aragonés es va fabricar un ganxo però el quadre turc va començar a trobar encert en el tir exterior per a portar a Peñarroya a parar el partit amb 30-25 a sis i mig per al descans. Pese a l'aturada, Dudzinski es va convertir en l'estilet ofensiu dels seus per a augmentar el seu avantatge a nou abans d'un triple de Dubljevic i un 2+1 de Rivero. Amb Prepelic de base pels problemes de faltes de Hermannsson i Ferrando, dos llançaments lliures del cubà i un mat de Tobey van allargar un parcial per a donar-li la volta al marcador abans que Andrews el tallara en 0-10. Rivero va continuar fent-se gran en la pintura i López-Arostegui va clavar el triple des de la cantonada però l'energia de Turen i la capacitat ofensiva de Holland tornaven a col·locar als turcs per damunt i deixar el marcador al descans en 43-40.

El Frutti Extra Bursaspor va eixir millor després de l'intermedi impulsat per Needham i València Basket només va poder oposar una acció individual de Hermannsson per a arribar amb 49-42 al minut 23. Dos tirs lliures de Ferrando i un triple de Claver van obrir un parcial que va seguir amb una cistella de Labeyrie per a empatar i dos tirs lliures de López-Arostegui per a donar-li la volta. Una recuperació de Ferrando va habilitar a Tobey per al triple i Dudzinski parava el parcial en 0-12 des del pal mitjà. Xabi continuava traient viatges a la línia de personal però Bitim i Dudzinski ho posaven en 55-56 abans d'una personal sobre Prepelic que va portar una tècnica per protestar local aparellada. Dudzinski assumia el protagonisme ofensiu dels seus però Prepelic li va retornar el triple i Dubljevic l'encert en la pintura entre la cridòria d'un Tofas Spor Salonu que apretava de valent. El capità taronja es feia gran en la pintura fabricant-se un ganxo mentre el quadre local anotava des del tir lliure per a deixar-ho en 64-66 amb deu minuts per jugar.

Holland amb un triple va tornar a posar per damunt als seus però tres punts seguits de Ferrando i una assistència del base valencià per al triple de López-Arostegui portaven a Alimpijevic a parar el partit. Després de l'aturada, Andrews va eixir al rescat del seu equip amb sis punts seguits per a posar el 73-72 a cinc minuts per al final abans que Xabi trobara a Tobey per al alley-oop però Andrews va allargar el seu recital amb un triple sobre la botzina de possessió i Hayes des del tir lliure posava el 78-74 abans d'un triple acrobàtic de Prepelic. Dudzinski i un 2+1 de Andrews ficaven sis a baix a l'equip taronja en els últims tres minuts i encara que Rivero va convertir després de rebot ofensiu, Andrews seguia en estat de gràcia ficant tot el que li arribada a les mans. Xabi no va perdonar des del tir lliure, Andrews no va encertar esta vegada i la paciència va acabar amb una cistella baix l’anella de Rivero per a retallar a dos a 80 segons del final. Hayes no va fallar des del tir lliure, López-Arostegui va ficar el triple i va recuperar la següent pilota, però el triple de Prepelic per a posar-nos per damunt no va entrar. Andrews no va fallar des de la personal per a posar el 89-86 amb 20 segons per jugar i la jugada de pissarra va acabar amb una pilota interior per a Rivero que no va poder convertir, Hayes va convertir el segon llançament lliure, el triple taronja no va entrar i el partit va acabar amb triomf local per 92-89.