Un lluitador Valencia Basket es queda a les portes de la final de Copa (59-67)

26/03/2022

Valencia Basket es queda les portes de la seua sisena final i la possibilitat d'alçar el seu quart títol. L'equip es va buidar en la pista, però va caure en semifinals de la Copa de la Reina després d'un ajustat final de partit enfront de Spar Girona. Una vegada més, les catalanes van ser el botxí de les de Rubén Burgos en el torneig. Les amfitriones cauen de nou davant una Fonteta entregada amb quasi 4.000 aficionats. La final de la Copa la disputaran demà diumenge Perfumerías Avenida i Spar Girona.

L'equip taronja va eixir amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Bec Allen i Itzi Germán. La primera canastra de la semifinal va ser per a Gülich. Valencia Basket sabia que havia d'anar pel partit des de la defensa i, malgrat que les canastres no entraren, no deixar d'estrényer arrere. Així ho van fer les taronja, que van aconseguir un primer avantatge en el partit per 6 punts amb una espectacular Ouviña de cara al cércol. 13 punts seguits de l'aragonesa. No obstant això, Spar Girona li donava la volta amb un 9-0 des del perímetre, posant-se 3 punts per davant. Trahan-Davis retallava a 1 al final del primer quart.

Les catalanes eixien amb un 4-0 en el segon període, posant 5 punts d'avantatge i obligant a Rubén Burgos a demanar el temps mort. Valencia Basket no estava encertat des de feia diversos minuts. Onyenwere ampliava el parcial de Girona a 6-0 i l'avantatge a 7 punts. Gülich tallava la sequera passats 4 minuts del quart. Quan la extaronja Reisingerová recuperava l'avantatge de 7 punts per a les seues, el tècnic de Valencia Basket sol·licitava un altre temps mort. Bona pissarra, perquè l'equip eixia amb tripe de Germán. La interior anotava de nou per a reduir el desavantatge a 2 punts. Spar Girona feia llavors un 6-0 per a enlairar-se una altra vegada. Contell retallava un punt des del tir lliure al descans (27-34).

Valencia Basket havia de millorar la seua anotació per a seguir en el partit. I Allen feia la millor demostració d'això amb un triple res més començar el tercer. La jugadora va desembossar a l'equip, que va començar a anotar amb més facilitat. Amb paciència, les de Rubén Burgos van començar a acostar-se. Romero deixava una diferència mínima d'un punt. La intensitat en el partit estava sent a l'altura del partit que era. Valencia Basket no acabava de completar la remuntada. Spar Girona estirava el xiclet a 5 punts. La mateixa Romero era l'encarregada de posar a l'equip per davant per primera vegada des del primer quart. 2 punts a dalt Les taronja havien d'aprofitar la falta d'encert que ara estava patint les catalanes. Julbe ho parava. A continuació, Flores feia un 4-0 particular que les posava una altra vegada per davant. Allen anotava per a empatar el partit, però Flores col·locava un inversemblant triple sobre la botzina.

Germán estrenava l'últim període amb un triple. Taules en el marcador. Arribats a aquest punt del partit les distàncies eren mínimes, però Spar Girona feia un pas més posant 7 punts d'avantatge. Ara eren les de Rubén Burgos les que no trobaven el cércol i les cames començaven pesar. Gülich frenava el parcial, per fortuna. Encara quedaven 4 minuts de partit. Burke estirava una altra vegada a 7 punts i l'entrenador taronja demanava temps mort. Romero reduïa a 5 des del tir lliure. Però les canastres en joc no entraven i el temps es començava a esgotar. A 50 segons del final Mendy anotava un dolorós triple que ampliava el desavantatge taronja a 8 punts. Valencia Basket ho va intentar però ja no quedava temps.