Valencia Basket compleix en la seua visita a Baxi Ferrol (63-76)

29/03/2022

Valencia Basket va fer els deures en la seua visita al cuer. Malgrat que per moments va patir, un equip taronja, que va fer moltes rotacions en aquest partit, va aconseguir tancar una còmoda victòria després d'un bon últim quart, en un dia en què no van participar Marie Gülich i Bec Allen, a més de les conegudes baixes. Gran actuació de Queralt Casas (12 punts, 6 rebots, 3 assistències, 6 recuperacions i 17 de valoració) i Celeste Trahan-Davis (14 punts, 9 rebots, 2 assistències, 2 recuperacions i 16 de valoració). Mancant 4 jornades, Valencia Basket està amb un balanç de 22-4 en LF Endesa.

El combinat taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Lorena Segura, Itzi Germán i Celeste Trahan-Davis. Valencia Basket no va poder començar millor el partit amb un parcial de 2-11, amb tres triples inclosos -dos d'ells de Germán-, que obligaven el tècnic local a parar el partit amb poc més de dos minuts i mig de partit transcorreguts. Baxi Ferrol responia amb tota l'artilleria amb un 7-0 que igualava les coses. Un parcial que frenava Germán. No obstant això, l'encert de les locals havia baixat. La capitana Anna Gómez va ser, a continuació, un bon recurs ofensiu per a ampliar la diferència de nou, però Leaupepe anotava una canastra que reduïa a 3 punts al final del primer quart.

El segon període arrancava amb triple de Gómez i Valencia Basket no tardaria a començar a enlairar-se. Al ritme d'una espectacular Contell en tots dos costats de la pista, posteriorment seria Germán la que elevaria la màxima fins al moment fins als 15 punts. Era un 11-0. L'entrenador de Baxi Ferrol demanava temps mort. De nou, el combinat local eixia bé després de les instruccions del seu tècnic. Amb un 5-0 es posaven a 10 i ara era Burgos qui parava el partit. No obstant això, l'equip gallec continuava ampliant el parcial i reduïa a només 3 punts davant el desencert taronja. De nou, temps mort de Valencia Basket per a buscar solucions. Bona reacció de l'equip amb un 7-0 completat per Romero i Casas per a deixar al descans una renda de 10 punts (34-44).

Després del pas pels vestuaris se succeïa al principi un intercanvi de canastres amb molt baixa anotació. La falta d'encert va començar a llastrar més a l'equip taronja, que va veure com el seu rival començava a guanyar-li terreny. Baxi Ferrol reduïa a 5 punts. Poques coses van passar en un quart en el qual Valencia Basket va anotar només 9 punts. Per fortuna, un triple de Contell en la recta final del període deixava la diferència en 7 punts.

En l'últim quart, tots els punts taronja van començar passant per les mans de Trahan-Davis, que elevava la renda a 10 punts. Un parcial local de 5-0 retallava i obligava a Burgos a parar el partit. L'equip taronja reaccionava bé, responent amb un 8-0 protagonitzat per la mateixa Trahan-Davis i coronat per Romero des del tir lliure. El matalàs arribava a 13 punts. Amb un 5-0, les gallegues tornaven a reduir, però Valrncia Basket no les anava a deixar acostar-se més. 4 punts seguits i l'avantatge taronja quedava en 12 punts mancant 2 minuts per al final. Swart reduïa a 9 però les valencianes van sumar des del tir lliure per a tancar el triomf.