Remuntada incompleta en Ljubljana (82-76)

30/03/2022

Valencia Basket es va reposar al seu mal partit en l'encert exterior i va remuntar 16 punts per a tindre opcions d'emportar-se un partit que va acabar caient del costat local en els últims compassos. L'equip taronja va agafar una xicoteta renda en el segon quart amb les segones opcions de Rivero, però el cicló ofensiu i l'encert dels verds en els cinc últims minuts de la primera part li van col·locar tretze a baix en arribar al descans. El quadre taronja va millorar el seu defensa en la segona meitat i malgrat la seua falta d'encert exterior, es va agarrar el partit baixant el flux ofensiu dels locals i arrapant desavantatge en la pintura i col·locant-se per davant en l'últim quart quan va trobar un poc d'encert exterior. En els compassos finals, els eslovens van traure viatges a la línia del tir lliure per a mantindre's per damunt i l'encert final de l'equip taronja va arribar ja sense temps per a donar-li la volta al marcador.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Josep Puerto, Louis Labeyrie, Jaime Pradilla i Mike Tobey. Dos triples del pivot taronja van replicar als de Blazic i Dragic i un encert des de darrere de la línia de Hermannsson va posar per primera vegada per davant al quadre taronja, encara que Omic i Muric tornaven a posar-los per damunt en un inici frenètic i un triple de Ferrell portava a Peñarroya a parar el partit amb 16-9 en arribar a la meitat del primer quart. Els eslovens es van posar nou a dalt abans que Labeyrie tallara des del tir lliure el parcial en contra i Hermannsson clavara el seu segon triple abans d'assistir per al alley-oop de Tobey que portava a Golemac a usar el seu temps mort amb 18-16. Auguste des del tir lliure va deixar el parcial en 0-7 però un 2+1 de Rivero tornava a equilibrar el partit i una altra cistella amb addicional de López-Arostegui el deixava en 20-22 al final del primer quart.

Rivero va caçar el rebot del seu propi llançament per a traure un 2+0 i després d'una altra segona opció, Dubljevic va convertir des de la mitjana distància abans d'un triple de Pullen. El cubà es feia enorme en la pintura per a aconseguir rebots ofensius i treia una altra cistella amb addicional i després recuperava una pilota per a la safata en carrera de Ferrando que posava el 23-31 abans de dos triples de Muric i Pullen. Sense base en la pista després de la segona falta de Ferrando, López-Arostegui treia avantatge de la seua major alçada per a traure viatges a la línia de tir lliure però Pullen i Blazic van empatar el partit a 33 en arribar a l'a meitat del segon quart. El quadre eslové va trobar encert exterior de la mà de Pullen i Ejim i encara que Hermannsson i Labeyrie replicaven des de la mitjana distància, Blazic i Dragic posaven el 43-37. Els tirs exteriors de l'equip taronja no entraven i el Cedevita Olimpija corria el camp per a fer més gran la ferida. Quan a més Dragic va tornar a trobar l'encert exterior, manava el partit al descans amb 50-37.

López-Arostegui va contestar a la cistella inicial de Dragic en la represa i Ferrell ficava el dècim triple en quinze intents dels eslovens (per 4 de 19 de l'equip taronja en eixe moment de partit) però Dubljevic i un triple de Hermannsson no deixaven créixer encara més la renda local. Els eslovens van baixar un poc la seua eficàcia exterior i un triple de Dubljevic ho baixava a deu abans d'un altre triple local, obra de Ferrell. Hermannsson i tres tirs lliures de Dubljevic i Rivero baixaven el desavantatge de la desena i la defensa taronja va baixar l'eficàcia dels locals que van encadenar diverses possessions sense anotar, però només va poder retallar fins als set amb el 60-53 abans d'un 2+0 de Dragic. Pullen va trobar a Auguste per a tornar a activar l'ofensiva local però Puerto ho deixava en 66-56 amb deu minuts per jugar.

L'últim acte va començar amb un triple de Tobey i un ganxo de Pradilla per a replicar a la cistella de Auguste, la qual cosa unida a un encert en la pintura de Tobey i un mat de Labeyrie retallava a tres amb set minuts per jugar. I un triple de Xabi empatava el partit a 68 amb un poc més de sis minuts en el rellotge. Un triple de Hermannsson va culminar la remuntada però Muric ho empatava a 71 amb un altre encert des de darrere de l'arc. Amb l'equip taronja en bonus, el Cedevita Olimpija treia viatges a la línia del tir lliure per a posar el 74-71 a tres i mig del final i ningú va aconseguir anotar fins a dos tirs lliures de Blazic per a entrar cinc a baix en els últims dos minuts i un triple de Dragic encarrilava el triomf per als locals malgrat que López-Arostegui li va contestar amb un altre. Dubljevic es va deixar un tir lliure i encara que l'equip taronja va recuperar la següent pilota, no va encertar en cap de les seues tres opcions per a baixar els quatre de desavantatge i la derrota va acabar arribant per 82-76.