Valencia Basket trau un dur partit davant Spar Gran Canaria (67-61)

31/03/2022

Valencia Basket aconsegueix una duríssima victòria a casa davant Spar Gran Canaria. Tots dos equips, amb baixes, es van buidar en la pista, afegint que el combinat taronja arribava després d'haver jugat feia 48 hores. Afortunadament, en els minuts finals, els punts de Trahan-Davis van permetre que les de Rubén Burgos no fallaren. Un triomf important més de cara a assegurar la millor posició possible en els playoffs, també amb les destacades actuacions de Cristina Ouviña i Leticia Romero. Ja van 23 victòries, 9 d'elles de manera consecutiva.

L'equip taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Lorena Segura, Itzi Germán i Marie Gülich. Estrenava el partit Germán des de la línia de triple i responia de la mateixa manera Millán. Valencia Basket va començar molt seriós en defensa, tancant el rebot i tallant línies de passada, encara que l'encert no acompanyava. Un xicotet 5-0 local el contestava Giomi amb 4 punts consecutius. Germán anotava de nou de tres per a estirar el xiclet, però la interior visitant estava imparable. 2+1 i tornava a estrényer les coses. Els punts de Giomi mantenien a les canàries molt pegades. Contell anotava per a deixar la diferència a 3 punts al final del primer quart.

Spar Gran Canaria eixia en el segon període amb un parcial de 7-0 que les posava amb 4 punts d'avantatge. Valencia Basket no estava prenent bones decisions en atac i les pèrdues estaven llastrant. A més, ara eren elles les que estaven guanyant la partida en el rebot. Ouviña trobava en un triple llunyà la manera de frenar-ho. Malgrat tot, seguien les fallades en canastres fàcils, permetent que les visitants portaren la davantera. Quan es posaven amb 5 punts d'avantatge, Rubén Burgos parava el partit. Un 5-0 particular de Romero després del temps mort igualava el marcador. Millán ampliava a 2 la diferència des del tir lliure al descans (27-29).

Ouviña posava a l'equip amb un punt d'avantatge després del pas pels vestuaris. Gràcies als punts de la base aragonesa i una millora defensiva, l'equip taronja semblava que començava a dominar el ritme del partit, encara que per distàncies mínimes. Fins que Millán es va tirar el seu equip a l'esquena i empatava. Trahan-Davis responia amb un 2+1. Però Valencia Basket no acabava d'enlairar. No estava còmode en la pista i les cames ja pesaven. Parcial visitant de 5-0 i es posaven 3 a dalt. Gómez reduïa a un, però Fall estirava a 3 al final del tercer quart.

Valencia Basket eixia en l'últim amb un 5-0. Fall anotava a continuació per a empatar. Quan arribava l'equador del període, l'equip taronja posava un xicotet avantatge de la mà de Trahan-Davis que, ara sí, trobava els punts en la pintura. La diferència estava en 4 punts. Amb l'atapeït que estava el partit, eren pur oxigen. Entre Fall i Millán, l'equip grancanari no s'enlairava. Mancant poc més d'un minut per al final, la pròpia Trahan-Davis, que continuava providencial, augmentava les distàncies a 8 punts. Absolutament imparable. El tècnic visitant demanava temps mort i eixia el seu equip d'ell amb un 4-0. Retallaven a 4 punts. Rubén Burgos parava el partit mancant 45 segons. Per fortuna, l'equip va saber gestionar aqueixos instants finals i tancar la victòria.