Valencia Basket segella la segona plaça davant ratiopharm Ulm (103-71)

05/04/2022

Valencia Basket va certificar la segona plaça del grup B de la 7DAYS Eurocup en imposar-se al ratiopharm Ulm per 103-71 en un partit que va dominar des de l'inici amb un parcial d'eixida de 10-2, en el qual va contindre ràpid l'amenaça de reacció dels alemanys en l'inici del segon quart i després va fer gala del seu arsenal ofensiu per a dominar fins per 41 punts. En un triomf coral, Dubljevic amb 19 punts i 7 rebots i Pradilla amb 15 puntos i 9 rebotes van ser el més valorats en un encontre en el qual Guillem Ferrando va repartir 13 assistències, convertint-se en el jugador taronja que més passades de canastra ha donat en competicions europees, en un partit en el qual el Club va batre el seu rècord d'assistències en Eurocup (33).

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Josep Puerto, Víctor Claver, Jaime Pradilla i Mike Tobey. Un alley-oop baixat pel pivot taronja va ser la primera cistella del partit i malgrat la cistella de Günther, Pradilla i dos triples de Claver i Puerto van donar una primera renda al quadre taronja després dels primers dos minuts amb el 10-2. Tobey i el segon triple de Claver van posar la desena d'avantatge quan només s'havien consumit els primers tres minuts i Lakovic va gastar el temps mort. Zugic va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip però Tobey i Pradilla no deixaven de produir en la pintura per al 19-9 en arribar a la meitat del primer quart. Un triple de Tobey li va fer anar-se a la banqueta amb 9 punts per a deixar pas al capità i Rivero va trobar a Labeyrie per al mat que mantenia la renda taronja per damunt de la desena, la qual cosa unida a un triple i una cistella en la pintura de Dubljevic va disparar l'avantatge abans d'un triple de Stoll per a deixar-ho en 29-16 al final del primer acte.

L'equip alemany va eixir millor després de l'aturada, va encadenar dues cistelles per a baixar l'avantatge de la desena i Peñarroya va demanar temps mort amb 47 segons jugats del segon quart per a reactivar a l'equip. Ferrando va clavar el triple en la següent acció i li va seguir Dubljevic amb un altre i encara que el quadre alemany anotava en la pintura, Rivero i Hermannsson retornaven les cistelles per a arribar amb 42-26 a cinc minuts per al descans. Tobey es va posar a finalitzar les diableries de Hermannsson i un triple de Pradilla va posar la renda per primera vegada per damunt de la vintena i arribar al descans amb 52-30.

L'equip taronja va replicar amb un parcial de 7-0 al triple inicial de Jallow i Labeyrie es va fer gran en la pintura en la rotació d'aler i Dubljevic també convertia prop de l’anella per a arribar amb 63-36 al minut 25 de partit. Rivero i un triple de Dubljevic col·locaven un nou màxim avantatge i encara que Krimmer va aparéixer per a ficar alguna cosa en la caldera ofensiva alemanya, el capità va convertir el seu quart triple per a superar la trentena i cinc punts seguits de Labeyrie i el cinqué triple de Dubljevic disparaven encara més la renda taronja amb Krimmer com a únic jugador que anotava en el ratiopharm Ulm. El festival de triples no cessava per a arribar amb 82-45 al final del tercer quart.

En l'inici de l'últim acte, l'equip taronja va canviar l'encert exterior per pilotes interiors per a Pradilla i Tobey, que es va retirar amb 16 punts abans de danyar-se en el turmell per a posar un pic que va arribar a ser de +41 punts. Amb l'entrada d'Alejandro Bellver per a jugar els últims cinc minuts i tres jugadors del Mur dels Somnis en pista, els joves de l'equip alemany, especialment Bretzel, van traure un poc d'orgull per a reduir el desavantatge en un partit en el qual Guillem Ferrando va repartir dues assistències més per a sumar 13 i convertir-se en el màxim passador taronja en un partit de competició europea en un partit que va acabar amb resultat de 103-71.