Allen lidera la victòria a Lugo (64-74)

09/04/2022

Valencia Basket va aconseguir una bona victòria a domicili front Durán Maquinaria Ensino en la qual els punts de Bec Allen (21) van ser fonamentals per a aconseguir-la. L'equip taronja va agafar un bon avantatge en el segon quart i va saber manejar les distàncies la resta del partit per a aconseguir un triomf que acosta més a l'objectiu de retindre la segona plaça de la LF Endesa. Una trobada amb una importància especial, perquè Anna Gómez es col·loca com la jugadora amb més partits en la història del Club, igualant la marca de Rebeca Cotano de 139 enfrontaments. Ja van 12 triomfs seguits i un 24-4 en lliga.

El combinat taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Bec Allen, Itzi Germán i Marie Gülich. Inaugurava el partit Van den Adel de tres. La defensa local va col·lapsar els primers atacs de les valencianes, que encaixaven un 0-7 abans que Romero les estrenara amb 4 punts consecutius. No obstant això, era Durán Maquinaria Ensino qui estava portant la davantera en el marcador, perquè estava molt encertat en el tir exterior. Per fortuna per al combinat de Rubén Burgos, les distàncies eren curtes. La infal·libilitat d'Allen va posar a Valencia Basket per primera vegada per davant, però un 0-4 de les gallegues en la recta final de quart les tornava a col·locar amb 3 punts d'avantatge.

En l'inici del segon període el marcador continuava d'allò més atapeït. Quan havien passat menys de 3 minuts, Anna Gómez saltava a pista, convertint-se en la jugadora amb més partits en la història de Valencia Basket. En aqueix moment, l'equip començava a enlairar. Parcial de 6-0, 5 punts d'avantatge i temps mort local. El conjunt taronja continuava augmentant el parcial posant el +7. Elles ho frenaven, però la distància no va deixar d'engrandir-se. Gülich la posava en 11 punts. L'encert de Van den Adel mantenia amb vida a les gallegues en aqueixos moments de dominància taronja. Romero Gülich l'encarregada de fer créixer la renda, que arribava als 13 punts. Un 0-6 local estrenyia el marcador al descans (38-47).

Ouviña estrenava el tercer quart amb un triple. Van errar les taronja en diversos atacs, per la qual cosa el combinat de Lugo reduïa a 7 punts. Apareixia, com sempre, Allen en el moment oportú per a anotar un 2+1 que de tornava el matalàs de 10 punts. El parcial continuava amb un triple de Ouviña. La diferència aconseguia 13 punts. Les de Rubén Burgos estaven sabent molt bé mantindre aqueixa diferència. L'anotació de Germán, fonamental per a aconseguir-ho. No obstant això, com havia anat ocorrent en els anteriors quarts, una estreta final de les locals estrenyia el partit. Romero ficava de tres per a estirar el xiclet (53-65).

En l'últim període semblava que Valencia Basket ja no donava opció. L'avantatge continuava pujant. Gülich l'elevava a 15 punts. Però Durán Maquinaria Ensino no havia dit la seua última paraula. Parcial de 5-0 amb més de 6 minuts per davant i Rubén Burgos parava el partit. Les locals estaven posant en durs destrets a l'equip taronja amb la seua defensa zonal, forçant diversos atacs infructuosos. Orsili reduïa a 6 punts. Frenava la sagnia Gülich, donant pur oxigen a l'equip. Els triples, no obstant això, no entraven, i la defensa de les gallegues no donava més opció. El temps continuava corrent i, per fortuna, elles tampoc anotaven. La diferència a de 8 punts seguia en el marcador mancant un minut per al final. Casas anotava i la victòria estava segellada.