La bona ratxa en Liga Endesa acaba al Bilbao Arena (84-78)

09/04/2022

La bona ratxa de Valencia Basket en la Lliga Endesa va acabar en la pista del Surne Bilbao Basket després de caure per 84-78 en un partit en el qual després d'una desastrosa primera part en l'encert en el tir en la qual va arribar a anar perdent fins per 19 punts es va refer en l'inici del tercer quart amb un parcial de 0-16 per a col·locar-se a un i fins i tot empatar el partit en el tercer període, però l'equip taronja no va aprofitar cap de les seues opcions per a posar-se per davant i els tiradors del conjunt local van aparéixer en l'últim acte per a decidir la trobada. Bojan Dubljevic amb 16 punts, 4 rebots i 20 de valoració i Josep Puerto amb 11 punts i 6 rebots van ser els més destacats en el quadre taronja.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Xabi López-Arostegui, Víctor Claver, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Un encert des de la mitjana distància de l'ala-pivot aragonés va obrir el marcador però Delgado i un triple de Masiulis van posar per damunt al quadre local abans que Pradilla repetira en la pintura. Goudelock i Delgado van estirar la renda local abans d'un triple de Dubljevic. El partit va entrar en un intercanvi d'errors per a arribar amb 9-7 a la meitat del primer quart. Josep Puerto es va convertir en centenari amb la camiseta taronja en ingressar en l’encontre però va ser Inglis el que va tornar a moure el marcador i Hakanson allargava a sis la renda local portant a Peñarroya a parar el partit al pas pel minut 8. L'equip taronja no trobava encert de cap de les maneres i Inglis estirava a deu la renda local fins que Puerto va acabar amb la sequera taronja amb un 2+1 i un triple sobre la botzina de López-Arostegui ho deixava en 19-13 al final del primer quart.

El quadre local va tornar a col·locar-se deu a dalt en l'inici del segon acte i Olivier Hanlan es va estrenar convertint en tres punts el seu primer llançament com taronja. Després d'una bona defensa, Puerto també va encertar des de darrere de l'arc però Masiulis li va retornar el triple després de dues segones opcions arrapades per l'equip bilbaí. Hermannsson va anotar en acció individual però Walker i un triple de Rousselle van tornar a posar els deu de desavantatge per a arribar amb 31-21 a cinc minuts del descans. Valencia Basket va tornar a fallar en tots els seus viatges posteriors i Walker i Hakanson van posar un màxim desavantatge en 19 punts després d'un parcial de 14-0 que va tallar López-Arostegui des del tir lliure. Un 2+1 de Dubljevic i un triple de Xabi López-Arostegui van precedir a una tècnica a l'aler basc per protestar que li va donar llançaments lliures a Hakanson encara que dos tirs lliures del capità taronja manaven el partit al descans amb 46-31 amb un 10/29 en tirs de camp per al Valencia Basket.

La segona meitat va començar amb el tercer triple de Xabi López-Arostegui i una cistella en la pintura de Rivero, la qual cosa unida a un triple de Hermannsson va baixar el desavantatge taronja de la desena. La defensa taronja va tancar el seu cércol en l'inici de la segona meitat i una cistella amb addicional i un triple de Hermannsson van servir per a continuar menjant-se l'avantatge local i portar a Mumbrú a parar el partit amb l'equip taronja a un punt. Inglis va tallar el parcial d'eixida de l'equip taronja en 0-14 amb un mat per al 48-45, Dubljevic es va deixar un des del tir lliure i Walker va anotar el triple per a donar un poc d'aire a l'equip local. Dubljevic li va retornar l'encert des de darrere de l'arc però Withey es va convertir en un factor generant segones opcions, culminant les jugades o assistint a Walker per al mat. Hanlan des del tir lliure i un triple de Claver després d'una recuperació van empatar el partit però Inglis mantenia per damunt als locals malgrat els punts de Hanlan i Pradilla per a arribar amb 59-58 amb deu minuts per jugar.

En l'inici de l'últim quart els locals van encadenar dos triples, i malgrat que Claver va retornar un d'ells, una cistella de Rousselle trepitjant la línia portava a Peñarroya a parar el partit amb 67-61 quan només s'havia consumit minut i mig de l'últim acte. Delgado va tornar a estirar a huit la renda local i malgrat dos tirs lliures de Claver, un triple de Rousselle posava el 72-63 a sis minuts del final. Inglis va retornar la cistella de Ferrando però Rivero i el mateix Ferrando van retallar a cinc abans d'un encert de Goudelock. Puerto va trobar el camí a l’anella per a la safata però un triple de Goudelock elevava de nou a huit la renda local. Puerto va retornar el triple per a entrar cinc a baix en els últims dos minuts i encara que Delgado li va aconseguir una segona opció a Goudelock, Dubljevic va traure dos llançaments lliures que no va fallar. El pivot dominicà del Surne Bilbao Basket va anotar un llançament lliure i el rebot del segon va acabar amb una cistella seua, el triple de López-Arostegui no va entrar i Inglis des del tir lliure li donava el tir de gràcia al partit que va acabar amb triomf local per 84-78.