Derrota en la pista del Coosur Real Betis (75-68)

12/04/2022

La falta d'encert ofensiu en l'últim quart va condemnar al Valencia Basket a sumar la seua segona derrota consecutiva en la Liga Endesa en perdre en la pista del Coosur Real Betis per 75-68 en un partit en el qual va anar per darrere tota la primera meitat per la seua falta d'eficàcia, es va posar per davant en el tercer quart amb un parcial de 2-18 i se li van escapar les seues opcions amb les pèrdues i la falta d'encert en el tir de tres en l'últim acte. Rivero amb 21 punts i Tobey amb 12 punts i 7 rebots van ser els més destacats en el costat taronja.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Olivier Hanlan, Víctor Claver, Jasiel Rivero i Bojan Dubljevic. Un palmeig de l'ala-pivot cubà va ser l'única cosa que va poder oposar l'equip taronja a l'inici anotador de l'equip verd-i-blanc, que amb dos triples de Bertans va posar el 10-2 i va portar a Peñarroya a gastar el temps mort després dels dos primers minuts del partit. L'equip andalús va continuar castigant les pèrdues per a estirar a onze el seu avantatge abans d'un triple de Claver, un mat després de recuperació de Rivero i un encert des de la mitjana distància de Hanlan per a posar el 13-9 en arribar a la meitat del primer quart. Rivero va retornar la cistella de Pasecniks i Claver va trobar el corredor cap a l’anella per a continuar retallant. Wiley va baixar un alley-oop abans d'un triple de Guillem Ferrando per a deixar-ho en 17-16 al final del primer quart.

Un palmeig de Tobey va posar per primera vegada per damunt al quadre taronja encara que Wiley i un triple de Almazán tornaven a estirar la renda local. Dos tirs lliures de Tobey i una anella passada de López-Arostegui van trobar la rèplica d'un triple de Bertans per al 27-22 al pas pel minut 14. L'encert exterior del quadre andalús li va tornar a donar sis d'avantatge i encara que Tobey també va convertir des de darrere de l'arc, Bertans va anotar el seu quart triple sense fallada sobre la botzina de possessió per al 33-27 a tres minuts per al descans. El letó del Coosur Real Betis continuava tirant del carro ofensiu del seu equip per a arribar amb 36-29 al descans.

Pasecniks i Brown van tornar a posar els onze de desavantatge en l'inici de la segona meitat abans d'un triple de Dubljevic que va ser la primera anotació taronja després de la represa. Hermannsson va trobar a Rivero per al 2+1 i una recuperació va acabar amb un triple de Xabi López-Arostegui que va ampliar el parcial i va portar a Luis Casimiro a parar el partit en arribar a la meitat del tercer quart amb dos d'avantatge per al quadre local. Després de l'aturada, un triple de Puerto va tornar a posar per davant al conjunt taronja però BJ Johnson des del tir lliure va tallar el parcial en 0-12 i col·locava el 42-41. Dubljevic va assistir a Rivero per al mat i Hermannsson primer va furtar la pilota perquè el cubà tornara a penjar-se i després va traure la personal per a no perdonar des de la línia abans de prendre's un respir. Un triple de Johnson deixava el parcial taronja en 2-18 però un ganxo de Dubljevic i un tir lliure de Xabi el retornaven i Ferrando assistia a Tobey per a la cistella en la pintura per a posar una màxima de set abans d'un nou triple de Bertans i una cistella de Wiley per a arribar amb 50-52 a deu minuts del final.

Un triple de Cvetkovic va tornar a posar per damunt al quadre local i tres tirs lliures de Bertans posaven el 56-52 a huit i mig del final abans d'un alley-oop baixat per Tobey. Evans va aparéixer ofensivament en el partit amb una acció individual, Tobey es deixava un des del tir lliure i després de dues pèrdues, Wiley col·locava el 60-55 que portava a Peñarroya a parar el partit amb sis minuts en el rellotge. Un triple de Báez col·locava huit a dalt al quadre local però un ganxo de Dubljevic posava el 63-57 en arribar a la meitat de l'últim quart. Evans trobava una mica d'encert en eixe moment decisiu del partit per a disparar a deu l'avantatge verd-i-blanc mentre els tirs exteriors seguien sense entrar i els punts només arribaven amb un mat en carrera de Rivero. Hanlan va trobar punts ja sense temps per a donar-li la volta al marcador i un triple de Báez va ser la sentència definitiva a un partit que va acabar amb un marcador de 75-68.