A quarts de final de la 7DAYS Eurocup després de véncer al Hamburg Towers (98-80)

20/04/2022

Valencia Basket va certificar el seu bitllet per als quarts de final de la 7DAYS Eurocup després d'imposar-se al Hamburg Towers per 98-80 en un partit en el qual va haver de reaccionar a l'encert inicial dels alemanys però que va controlar des que va millorar la defensa en el segon quart malgrat no tindre un gran dia d'encert en el tir exterior. L'equip taronja es mesurarà en la següent eliminatòria a la Fonteta davant el Boulogne Metropolitans 92, que es va imposar al Umana Reyer Venezia per 87-66. En un triomf molt coral, amb huit jugadors amb 8+ punts, van destacar Rivero amb 21 punts i Dubljevic amb 15 punts i 9 rebots.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Xabi López-Arostegui, Josep Puerto, Jasiel Rivero i Mike Tobey. L'aler basc va replicar a l'encert inicial de Kotsar però l'equip alemany va encadenar un parcial de 0-7 per a posar el 2-9 abans de dos mats de Claver i Tobey. Un 2+1 de Homesley va ser replicat per una safata de Xabi i dues cistelles seguides de Rivero per a empatar abans d'un triple de Homesley. Hermannsson des de la mitjana distància i un ganxo de Dubljevic mantenien pegat al quadre taronja però l'estonià Kotsar mantenia per damunt al quadre alemany i la cistella després de rebot ofensiu de Pradilla només valia per a deixar el marcador en 19-22 al final del primer quart.

Port va ficar el primer triple taronja des de la cantonada i després de la recuperació, el capità Dubljevic va convertir un altre per a posar per primera vegada per damunt al quadre taronja abans d'un 2+0 de Brown. Dubi després de rebot ofensiu mantenia a l'equip taronja per damunt però Meisner i un 3+1 de Brown posaven el 27-30 a set minuts per al descans. Pradilla després d'un rebot ofensiu de Dubljevic i Hermannsson en acció individual donaven un altre avantatge abans d'un triple de Homesley i un mat de Brown per al 31-35 en arribar a la meitat del segon acte. Tres tirs lliures de Xabi i un 2+1 de Rivero li donaven la volta abans de dos tirs lliures de Kotsar per a empatar-ho a 37. Un triple i un 2+0 de Claver i un palmeig de Rivero feien un xicotet parcial i encara que Kotsar sostenia al seu equip en atac, Tobey va baixar un alley-oop i Rivero va anotar a taula per a manar el partit al descans amb 48-41.

Després d'un inici d'errors, Rivero va obrir l'anotació de la segona meitat amb un 2+1 però Homesley va respondre amb el seu tercer triple. Una cistella amb addicional de Hermannsson i una safata de Claver defensaven la desena d'avantatge i un ganxo de Tobey ho allargava a dotze abans d'un 2+0 de Hollatz per al 58-48. Xabi es va escórrer fins a l’anella per a la safata i Van Rossom trobava la passada picada per a Pradilla però Brown i Kotsar no deixaven créixer l'avantatge local. L'encert exterior va arribar amb un triple i un tir lliure de Dubljevic i un triple de Van Rossom però Meisner posava el 69-56. Puerto es va penjar amb potència i no va perdonar des del tir lliure però Kotsar continuava fent mal en la pintura per a deixar-ho en 73-58 amb deu minuts per jugar.

Una antiesportiva sobre Van Rossom va suposar quatre punts del belga amb el triple posterior encara que Meisner també va anotar des de darrere de l'arc i Kotsar va convertir baix l’anella per al 77-63. Dubljevic es va fabricar dos ganxos i Rivero va rebotar en atac per a convertir a taula i posar per primera vegada la vintena d'avantatge abans d'un triple de Hollatz i una cistella de Homesley per a entrar en els últims cinc minuts amb 83-68. Hermannsson va clavar el triple i l'equip taronja trobava dins els punts de Tobey i Rivero perquè els minuts anaren caient a favor del quadre taronja. Els alemanys van continuar competint amb orgull i buscant als seus llançadors, però el partit va acabar amb triomf taronja per 98-80 amb el fermall del triple de Millán Jiménez.