Empat i la Fonteta decidirà el bitllet a semifinals (59-59)

24/04/2022

La Fonteta decidirà. L'equip taronja va patir en la davant un gran Movistar Estudiants, i encara que va arribar a guanyar en l'últim quart finalment no va poder assaltar el WiZink Center. El partit de tornada dijous que ve serà cent per cent decisiu en la lluita pel bitllet per a les semifinals.

Valencia Basket va saltar a pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Bec Allen, Itzi Germán i Marie Gülich. Estrenava el partit el conjunt taronja amb un 5-0 de parcial. Bones sensacions en els primers compassos amb molta activitat defensiva i verticalitat cap al cércol. Movistar Estudiants havia començat amb confiança i l'avantatge visitant era mínima. Gretter estava fent molt mal. Valencia Basket no aconseguia anar-se dels 5 punts, malgrat l'explosivitat de Casas, i les locals no tardaven a igualar el marcador liderades per la base argentina. Amb esta igualtat màxima finalitzava el primer període.

El combinat madrileny es posava per davant per primera vegada en el partit poc després de començar el segon quart des del tir lliure. El combinat de Rubén Burgos va passar per uns minuts en els quals va faltar encert ofensiu, afectant aleshores la intensitat defensiva. Movistar Estudiants es posava amb 5 punts d'avantatge i el tècnic taronja parava el partit. Després del temps mort Diallo augmentava a 9 punts la diferència. Romero tallava el parcial amb un 5-0 particular que completava Ouviña amb una gran cistella. El desavantatge quedava en 2. Ortiz fulminava la reacció taronja amb 4 punts seguits en el seu compte. Encara que Valencia Basket tornava a retallar, de nou les d'Ortego posaven una renda de 6 punts i Burgos demanava temps mort de nou. Ara sí, triple d'Allen a continuació per a estrényer el partit al descans (35-32).

Movistar Estudiants eixia després del descans amb un parcial de 7-1. L'avantatge local pujava a 9 punts. Carrera apareixia per a frenar la sagnia. Parcial de 9-0, culminat amb triple d'Allen, per a empatar i millorar sensacions. La defensa zonal que havia plantejat el tècnic taronja funcionava. Poc després, un altre triple d'Allen posava per davant a Valencia Basket per 2 punts. L'equip taronja estava sabent llegir molt bé les línies de passada, la qual cosa li estava permetent córrer i fer un joc més dinàmic. Amb canasta de Trahan-Davis, l'avantatge era de 4 punts al final del tercer quart.

L'últim començava de la millor manera possible amb triple de Germán i Ouviña. La renda pujava a 10 punts i Ortego demanava temps mort. La màxima fins al moment. Les madrilenyes van fer la rèplica amb un contundent 10-0 que igualava tot i el WiZink Center començava a estrényer. Quedaven poc més de 5 minuts per al final del partit. Carrera eixia amb cistella, però les estudiantils es van posar per davant amb triple de Fingall. Allen empatava. La tensió es palpava en l'ambient i finalment tot va quedar en taules.