Valencia Basket apel·la al factor Fonteta per a seguir en la lluita per la LF Endesa

27/04/2022

No hi ha marge d'error. Valencia Basket afronta la volta dels quarts de la LF Endesa en els quals seran 40 minuts a vida o mort davant Movistar Estudiantes, després de l'empat en l'anada (dijous 28, 20.45 hores, Fonteta, Teledeporte). La Fonteta serà clau en la lluita pel bitllet per a les semifinals, amb l'objectiu de seguir en la lluita pel títol de lliga.

Rubén Burgos analitza el partit

El tècnic ha valorat que “sabem que és una final, la segona part d'una eliminatòria i més encara quan la primera va quedar empatada. Tant el staff com les jugadores analitzant quins aspectes podríem haver fet millor en el partit d'anada i quines coses hem de mantindre, com hem de seguir el pla de partit rigorosament i donar mèrit a les fortaleses d'Estudiantes perquè no tornen a mostrar-se, sobretot en xicotets detalls. És un partit definitiu a 40 minuts i crec que cada detall serà important. No sols pel que implique en el joc, sinó per les dinàmiques i l'estat d'ànim que això pot desencadenar. Un rebot que concedeixes, una distracció i dos punts fàcils poden donar molta energia al rival i endollar-li en el partit. Igual que castigar tu les coses fàcils, aprofitar els teus avantatges per a obrir un xicotet parcial que, com es va veure en el partit d'anada, van ser molt importants”.

Laura Gil única baixa

Valencia Basket manté com a única baixa a Laura Gil, que té un trencament en el tendó d'Aquil·les i estarà fora el que resta de temporada. Ángela Salvadores ja va tornar diumenge passat després de recuperar-se d'un trencament en el recte anterior del cuádriceps de la seua cama dreta. Completa el roster des de L’Alqueria del Basket Awa Fam.

Precedents

Els precedents entre Valencia Basket i Movistar Estudiantes en LF Endesa continuen sent escassos, encara que el nombre d'enfrontaments està començant a créixer amb la disputa d'aquests quarts de LF Endesa. Fins al final de la lliga regular, el total de partits era de quatre, els dos de la passada campanya i els dos d'aquesta temporada. El balanç és de 4-0 per a l'equip taronja. Tots dos equips ja s'havien creuat anteriorment en la Lliga Femenina 2 de la 2016/17 i en aquella temporada tots dos partits se'ls van emportar amb claredat les estudiantils. Comptant amb el partit d'anada de quarts, el balanç de victòries i derrotes continua sent de 4-0, encara que cal sumar un empat.

El primer empat en la història de l'equip femení en l'anada

En el partit d'anada en el WiZink Center es va donar un resultat pel qual mai havia passat l'equip femení del Valencia Basket. Malgrat disputar diverses eliminatòries a anada i volta, el 59-59 va ser el primer empat. En l'equip masculí sí que hi ha precedents. Un empat contra la Penya a Europa i dues en fases prèvies de la Copa del Rei, un l'any 88 i un altre l'any 89. Aqueix 59-59 es va saldar amb una estratosfèrica actuació de l'estudiantil Melissa Gretter (17 punts, 16 rebots, 8 assistències, 1 recuperació i 38 de valoració).

40 minuts a vida o mort

Valencia Basket no podrà comptar amb cap marge d'error a causa d'aqueix empat. L'eliminatòria es converteix en un solo partit el vencedor del qual tindrà el bitllet per a les semifinals de la LF Endesa i podrà continuar lluitant pel títol. El conjunt taronja ha tingut ja diverses experiències d'aquest tipus en Eurocup Women amb resultats de tota mena. En huitens va caure a casa de Orman Genclik però després va donar la volta a l'eliminatòria a la Fonteta. En quarts va véncer a Polkowice a domicili i, malgrat que les poloneses van guanyar a València, la diferència de punts va permetre a les de Rubén Burgos seguir en la competició. En quarts, malgrat guanyar a Venècia, l'equip italià es va imposar a la Fonteta per una diferència de major, suposant l'adeu de Valencia Basket a l'Eurocup Women.

Spar Girona o IDK Euskotren en semifinals

En cas que Valencia Basket superara aquest partit, s'enfrontarà en semifinals al vencedor de l'eliminatòria entre Spar Girona i IDK Euskotren. Les catalanes van guanyar a domicili en el partit d'anada 56-61, encara que el matalàs és xicotet. Siga qui siga el guanyador, el conjunt taronja tindrà avantatge de camp per acabar la lliga regular en segona posició.

El rival: Movistar Estudiantes

Movistar Estudiantes va completar un gran partit en l'anada per a seguir amb moltes opcions de passar a les seues primeres semifinals de LF Endesa. Això sí, a costa de tindre a tres jugadores per damunt dels 30 minuts: Melissa Gretter, Nadia Fingall i Mariona Ortiz (Gretter només va descansar 2 en tot el partit) i a altres dues jugadores fregant aqueixa minutada: Umi Diallo i Begoña de Santiago. En un moment de la temporada en el qual tot és a “win or go home”, el cor pesa més que les cames.

Es manté la coneguda absència de Leslie Knight, que està fora des de finals de gener per embaràs. D'altra banda, Laura Quevedo està apurant terminis per a tractar de tornar amb l'equip per a aquest partit per una lesió en el cartílag de la tíbia que pateix des de gener, encara que no arriba per a aquest partit. Arica Carter s'ha perdut els últims enfrontaments per una luxació en el muscle i continua sent dubte. La plantilla la completaran jugadores de l'equip júnior: Marta Gómez i Paula Saravia.