Un brillant Valencia Basket es classifica per a semifinals de LF Endesa (72-35)

28/04/2022

A semifinals de LF Endesa en gran. Valencia Basket va complir en la volta de quarts davant Movistar Estudiantes a la Fonteta, després de l'empat en l'anada, i va completar un partit pràcticament perfecte per a aconseguir l'objectiu. El conjunt taronja va fer les coses bé en atac i en defensa, amb un joc molt coral, i una Bec Allen molt encertada. El rival en semifinals serà Spar Girona, amb avantatge de camp per a les de Rubén Burgos.

L'equip taronja va eixir amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Bec Allen, Celeste Trahan-Davis i Marie Gülich. Ho estrenava Casas amb una safata rere recuperació de Ouviña. Les visitants responien amb un 6-0 de Fingall, que frenava Allen des del triple. La importància del partit es plasmava en la pista, així com la igualtat en els primers compassos. A un primer avantatge d'Estudiants de 3 punts contestava Valencia Basket amb un 18-0, aprofitant que el seu rival no trobava el cércol. El joc de les de Rubén Burgos estava sent pràcticament perfecte en tots dos costats de la pista, amb molta coralitat. L'avantatge local aconseguia els 15 punts al final del primer quart amb una Fonteta molt endollada.

Movistar Estudiantes seguia negat en encert. El parcial taronja continuava augmentant després de canastra de Salvadors i Ouviña. 22-0 i +19. El tècnic visitant demanava temps mort per segona vegada en aquesta primera part. A continuació, van passar diversos minuts en els quals la defensa era la protagonista. Ouviña va ampliar a 24-0 el parcial i l'avantatge a 21, quan Espín anotava per al seu equip més de 10 minuts després. Aqueixos 3 punts van ser només un miratge. Valencia Basket feia un 9-0 i la màxima del partit pujava a 27 punts. Estava jugant a plaer. Al descans, el matalàs era immillorable (40-13).

Després del descans la renda va continuar creixent. Triple d'Allen i canastra de Ouviña per a col·locar-la en 32 punts. De Santiago anotava des de la línia de 6,75. La jugadora va obrir la veda perquè el seu equip se soltara en atac, encara que Valencia Basket va continuar anotant, mantenint les distàncies i, poc després, ampliant-les. Romero la deixava en 35 punts. L'augment en l'encert visitant s'estava notant, però encara així no aconseguien baixar dels 30 punts

En l'inici de l'últim període, amb un xicotet 4-0, Movistar Estudiantes reduïa la diferència a 27 punts. Apareixia llavors Romero per a col·locar 4 punts consecutius que retornaven el +30. Passat l'equador del quart la victòria estava més que segellada. Burgos va aprofitar per a ampliar la rotació i donar descansos pensant en les semifinals, però l'equip no es va relaxar. Salvadores posava l'avantatge en 37 punts. La Fonteta estava gaudint i així va celebrar el triomf amb l'equip.