Valencia Basket continua sumant a la Fonteta davant MoraBanc Andorra (81-76)

30/04/2022

Valencia Basket va allargar la seua bona ratxa a la Fonteta en imposar-se al MoraBanc Andorra per 81-76 per a sumar la seua 16a victòria consecutiva com a local i fer un altre passet més per a mantindre's entre els quatre primers de la Liga Endesa. En un encontre físic marcada per la gran energia desplegada per un rival molt necessitat, la segona meitat d'un immens Bojan Dubljevic (19 punts, 8 rebots i 4 assistències per a 32 de valoració) i l'encert final de López-Arostegui i Van Rossom van impedir la remuntada visitant malgrat que els andorrans es van posar a dos en l'últim minut. El dimecres a les 20:30h a la Fonteta, la prova més difícil per a la ratxa taronja arribarà amb la semifinal de la 7DAYS Eurocup davant la Virtus Segafredo Bologna.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Olivier Hanlan, Louis Labeyrie, Jaime Pradilla i Mike Tobey. Un tir lliure de Pradilla va ser la primera anotació taronja i un ganxo de l'ala-pivot aragonés va posar per primera vegada per davant al quadre local, encara que Crawford i Olumuyiwa col·locaven a dalt als visitants, que generaven problemes a l'ofensiva valenciana amb l'agressivitat de la seua defensa. Pradilla continuava monopolitzant l'ofensiva taronja amb els primers set punts del Valencia Basket per a arribar empatats a la meitat del primer quart però l'equip andorrà va encadenar dos encerts per a portar a Joan Peñarroya a parar el partit amb 7-11. Un triple de López-Arostegui després de rebot ofensiu i una cistella trepitjant la línia de tres de Tobey van obrir un parcial que va allargar el mateix Xabi des del tir lliure però un triple de Diagne mantenia a dalt als visitants. Dubljevic després de rebot ofensiu ho deixava en 15-14 al final del primer quart.

Una bona circulació de pilota va acabar amb la cistella de Rivero i Claver es va haver de retirar del partit en rebre un colp en la boca per a donar entrada a Millán Jiménez abans que Dubljevic es fabricara el ganxo. Miller-McIntyre va tallar el parcial taronja en 12-3 amb una safata però en absència d’encert exterior, Hanlan va traure i va convertir tres tirs lliures. La volta de Hannah va millorar la producció ofensiva de l'equip visitant, que es recolzava en Olumuyiwa per a empatar-ho a 22 a un poc més de cinc minuts per al descans. Després de l'aturada, Rivero va traure un 2+1 i Millán va ficar el segon triple taronja però el quadre visitant replicava per a no deixar créixer la renda local. Tobey des del tir lliure i el segon triple de Millán Jiménez portaven a Quintana a parar el partit amb 33-26 a dos minuts del descans. MoraBanc Andorra castigava les pèrdues per a anotar en accions individuals però Tobey encertava des de la mitjana distància i des del tir lliure per a manar el partit al descans amb 36-30.

L'equip taronja va començar la segona meitat amb falta de toc en llançaments prop de l’anella, la qual cosa va aprofitar el quadre local per a córrer i acostar-se amb cistelles amb addicional de Cline i Miller-McIntyre. L'equip taronja només aconseguia anotar en este inici de segona meitat des del tir lliure fins a una anella passada de Xabi López-Arostegui i un triple de Van Rossom, encara que Nakic col·locava el 44-40 en arribar a la meitat del tercer quart. L'equip taronja seguia sense encertar des de darrere de l'arc però treia segones opcions perquè Tobey anotara des del tir lliure. Paulí i una antiesportiva xiulada a Dimitrijevic per espentar a un rival li van donar a l'equip andorrà l'opció d'encadenar quatre punts abans d'un tir lliure de Labeyrie i un triple des de la cantonada de Hanlan després d'una bona circulació de pilota. Un nou triple, obra de Dubljevic, estirava a nou la renda local i portava a Quintana a parar el partit. Diagne va trobar punts en aqueixa recta final del tercer quart per a deixar el marcador en 53-48 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Crawford i un palmeig de Paulí empataven el partit a 53 i encara que Labeyrie anotava després de rebot ofensiu un 2+1 de Paulí posava per damunt al MoraBanc Andorra amb el 55-56 a huit minuts per al final. Dubljevic convertia dos des del tir lliure i López-Arostegui va trobar el corredor fins al cércol, la qual cosa unida a un triple del propi capità taronja portava al tècnic visitant a tornar a parar el partit amb una mica menys de set minuts en el rellotge. Un triple de Miller-McIntyre posava el 62-59 però Dubi primer va trobar a Rivero per al mat i després va ficar el ganxo davant un rival que retornava els colps per a no soltar-se del partit. Tres punts del cubà van ser contestats per un nou triple de Miller-McIntyre i dos tirs lliures de Dubljevic per altres dos de Olumuyiwa. Dues cistelles seguides de Xabi i Ferrando tornaven a estirar a nou l'avantatge local a dos i mig del final però un triple de Hannah i una safata en transició de Cline posaven el 75-71. Van Rossom es va deixar un des del tir lliure i Hannah va tornar a clavar el triple per a acostar-los a dos abans que Van Rossom anotara la safata pel carril central. El tercer triple seguit de Hannah no va entrar, va haver-hi falta ràpida sobre Dubljevic i una tècnica que li va donar tres tirs lliures al capità taronja que no va perdonar. El MoraBanc Andorra va anotar ràpid i va recuperar la pilota a la desesperada però ja no va tindre marge de retallar i el partit es va acabar amb un resultat de 81-76.