Valencia Basket no pot amb la Virtus Segafredo Bologna en la semifinal de la 7DAYS Eurocup (73-83)

04/05/2022

Valencia Basket va caure en les semifinals de la 7DAYS Eurocup davant la Virtus Segafredo Bologna per 73-83 en un partit en el qual l'equip taronja va anar a remolc tot el partit des d'un parcial en contra en el primer quart i l'eficàcia en la pintura dels italians en la primera meitat els donava una renda de dotze punts al descans. Valencia Basket, esperonat per una Fonteta amb l'ambient de les grans nits europees, va millorar el seu defensa després de l'intermedi i va arribar a acostar-se a tres punts en l'últim quart però li va faltar encert en el moment clau i el quadre italià va tornar a estirar el seu avantatge per a administrar-la i acabar emportant-se el bitllet per a les Eurocup Finals. Rivero amb 17 punts i López-Arostegui amb 16 van ser els millors en el quadre taronja.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Xabi López-Arostegui, Víctor Claver, Jasiel Rivero i Mike Tobey. Un encert des de la mitjana distància del base islandés i una safata de López-Arostegui van replicar a l'encert inicial de l'equip italià per a col·locar el 4-8 després dels primers tres minuts. Un triple de Rivero i dos tirs lliures de Xabi eren equilibrats per Sampson, però una cistella després de rebot ofensiu del cubà empatava el partit en arribar a la meitat del primer acte i un triple de López-Arostegui posava per damunt al quadre taronja per primera vegada. Claver habilitava a Tobey per a un mat que estirava el parcial taronja fins al 16-11 abans d'un 2+0 de Jaiteh. Bojan Dubljevic igualava a Rafa Martínez com el jugador amb més partits continentals jugats amb Valencia Basket abans d'un tir lliure de Claver mentre Jaiteh assumia el protagonisme ofensiu dels seus i un triple de Belinelli col·locava el 17-18 al pas pel minut 8. Dues cistelles seguides de Shengelia van estirar la renda visitant i Belinelli amb un 2+1 allargava el parcial en contra fins que Dimitrijevic ho parava en 1-14 amb una safata. Un palmeig de Cordinier sobre la botzina de quart ho deixava en 19-27 al final del primer acte.

Un triple de Van Rossom va obrir el segon quart i Dimitrijevic va trobar l’anella encara que Shengelia i Jaiteh defensaven la renda italiana. El base normacedoni sustentava el joc ofensiu de l'equip taronja però Shengelia anotava el 26-35 a set minuts per al descans i portava a Peñarroya a parar el partit. Un triple de Labeyrie trobava la rèplica de dues cistelles de Weems que posaven per primera vegada la desena de desavantatge. L'equip taronja tractava de reaccionar des del tir lliure però l'encert dels italians no parava, ara de la mà de Teodosic per a posar 13 a dalt als visitants amb el 33-46. Rivero, Claver i Van Rossom des de la línia de personal tractaven de traure un poc d'aigua però Shengelia ho deixava en 38-50 en arribar al descans.

Rivero va ficar en la pintura la dues primeres de la segona meitat i després va allargar el parcial d'eixida a 5-0 amb un tir lliure abans d'un triple de Teodosic. Xabi va replicar al triple del base serbi i després es va anar a l’anella amb decisió per a traure dos llançaments lliures que no va perdonar per a retallar a cinc abans d'un triple de Hackett que col·locava el 48-56 en arribar a la meitat del tercer quart. Un 2+1 de Van Rossom i un mat de Labeyrie retallaven de nou a cinc però Teodosic i Belinelli no deixaven que la renda italiana baixara més i un mat de Hervey posava el 53-62 al pas pel minut 28. Dubljevic des del tir lliure i López-Arostegui en transició ho deixaven en 57-62 amb deu minuts per jugar.

L'últim acte va començar amb el tir lliure convertit per Van Rossom d'una tècnica als italians i després de la cistella de Cordinier, Labeyrie va clavar el triple des de la cantonada. Belinelli des del tir lliure posava el 61-66 amb huit minuts per jugar però Van Rossom va trobar a Tobey per al mat. Belinelli assumia el protagonisme ofensiu dels seus i Sampson i un triple de Hackett posaven el 63-74 a cinc minuts del final. En eixe moment decisiu els tirs exteriors no van entrar i Teodosic dormia el ritme del partit perquè el seu equip entrara amb dotze d'avantatge en els últims tres minuts. Valencia Basket només trobava els punts de Rivero i s'agarrava al partit amb el rebot ofensiu, però els triples seguien sense entrar per a continuar baixant el desavantatge i els italians gestionaven amb intel·ligència eixos últims atacs per a certificar la victòria de la Virtus Segafredo Bologna per 73-83.